Haberler

Spencer Bogart emin: Bitcoin, 50,000 dolara ulaşacak

Blockchain Capital‘den Spencer Bogart, CNBC’ye verdiği demeçte, tıpkı daha önce Bitcoin’in 2017 boğa koşusunu tahmin ettiği gibi Bitcoin’in gelecekte 50,000$ seviyelerini göreceğini iddia etti. Ancak, bu defa belli bir tarih vermekten kaçındı.

Bogart konuyla ilgi olarak şunları söyledi:

“Blockchain Capital olarak biz, uzun vadeli yatırımcılarız. Bu yüzden de hiçbir zaman kısa vadeli fiyat hedefleri koymuyoruz.”

Bogart, sözlerine şöyle devam etti:

Bitcoin, herhangi bir gelişme aşamasındaki teknoloji şirketi gibi üst sınırlar koyan bir fiyat kazanç geliri yaratmaz. Bitcoin bu fiyata kesinlikle ulaşacak. Ancak ne zaman ulaşırız sorusuna gelince, ondan henüz emin değiliz.”

Yapay yükseliş

2017’de 20,000$ gibi çok yüksek seviyelere ulaşan Bitcoin, birçok yatırımcının daha yüksek fiyat hedefleri koymasına sebep oldu. Mesela Wall Street yatırımcısı Mike Novogratz, Bitcoin’in 40,000$’a gittiğini söyledi. Fundstrat’ın kurucu ortağı Thomas Lee de yine 25,000$ gibi bir hedef koydu. Ancak Bitcoin, 20,000$ seviyelerinde tutunamadı ve art arda büyük kayıplar yaşadı. Şu anda ise 3,500$ seviyelerinde seyrediyor.

Kripto para piyasasındaki son çöküş, eleştirmenleri, kötü niyetli aktörlerin Bitcoin’i ve diğer kripto paraları yapay olarak pompaladıklarına inanmaya itti. Ayrıca, ABD Adalet Bakanlığı yakın zamanda, spot piyasalarda Bitcoin’in değerini pompaladığı iddia edilen Bitfinex destekli sabit coin Tether‘a karşı soruşturma başlattı

Bununla birlikte temel ilkelerin değişmediğini söyleyen Bogart, şöyle konuştu:

“2018, Bitcoin için harika bir yıl oldu. Fiyatları unutun. Bu, son derece hızlı ve son derece ucuz bir şekilde işlem yapabileceğiniz Lightning Network ile Bitcoin’i ölçeklendirmeye başladığımız ilk yıl oldu.”

Kurumsallaşma

Bogart, boğa sinyallerini gittikçe arttığı iddiasını Bitcoin’in kurumsallaşmasına dayandırdı ve kripto paralara doğrudan ya da dolaylı olarak yatırım yapmış ana akım finans alanından en etkili bazı isimlerden bahsetti. Listede bu yıl kripto para fonlarına yatırım yapan Yale, Harvard ve MIT gibi üniversitelerin yanı sıra 2019’da Bitcoin özellikli ürünlerini piyasaya sürecek olan Nasdaq ve NYSE gibi önemli borsalar da bulunuyor.

Son olarak Bogart şunları söyledi:

“Muhtemelen en cesaret verici şey, bu alana girdiğimizde gördüğümüz yeteneğin kalitesidir. Gençlerle konuştuğunuz zaman bu onların dikkatini çekiyor. Onların en parlak ve en akıllılarından bazıları, Bitcoin üzerine çalışmak istedikleri söylüyor.”

Bogart, 2019’un sonuna kadar Bitcoin’in fiyatının 10,000$ olmasını bekliyor.

Haber: CCN

→UYDU ARACILIĞIYLA BİTCOİN TRANSFERİNE LİGHTNİNG NETWORK GELDİ

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Leave a Comment
Paylaş
Tarafından Yayınlandı
Burak Çiçek

yakın zamanda Gönderilenler

Swift, kripto ve tokenizasyon testlerine başlıyor: Dünyanın en büyük bankaları da katılacak

Geçtiğimiz haftalarda fiat para tokenizasyon denemelerini açıklayan küresel ödeme ağı Swift, içinde kripto paraların da…

3 Ekim 2024

Standard Chartered’dan “Düşüş gelebilir” analizi: Zaman verdiler

İran'ın İsrail'e geçtiğimiz akşamki saldırısından sonra artan jeopolitik gerilim Standard Chartered analistlerinin son raporuna da…

3 Ekim 2024

Metaplanet Bitcoin ile trade yapmaya da başladı: 24 BTC kazandılar

Bu sene Bitcoin alımlarına başlayan ve en büyük kripto parayı rezerv varlık da ilan eden…

3 Ekim 2024

Ether balinası on milyonlarca dolarlık satışlarını sürdürüyor

Ethereum ICO'su döneminde 46 bin dolarlık ETH ede eden ve şu andaki token'larının değeri 350…

3 Ekim 2024

Ripple’dan SEC’ye karşı temyiz hamlesi: “Onlar için utanç verici”

SEC'nin dün akşam saatlerinde Ripple davasında itiraz hakkını kullanması karşı tarafı da harekete geçirdi. Ripple…

3 Ekim 2024

Binance’ten 7 token için önemli açıklama: Bazıları İzleme Listesi’ne alındı

Binance borsası 5 kripto projesini İzleme Listesi'ne aldığını, 2 token'ı ise Tohum Kategorisi'nden çıkaracağını duyurdu.…

3 Ekim 2024