Haberler

Suudi prensten Bitcoin yorumu

Sayısız prens ve milyarderin ülkesi Suudi Arabistan’da prens Alwaleed bin Talal, en zenginleri… Suudi Arabistan‘ın kurucusu olan Kral Abdülaziz’in torunu olan Talal, Forbes’a göre dünyanın en zengin 45. kişisi. Şirketi Kingdom Holding aracılığıyla aldığı Lyft, Twitter, Citigroup gibi pek çok önemli şirketlerde birçok hissesi bulunuyor.

Talal, AOL gibi teknoloji şirketlerinin henüz ilk aşamalarında bir yatırımcı olarak yerini almıştı ancak Bitcoin trenini kaçırmış görünüyor.

CNBC’ye konuşan prens, şöyle dedi:

“Bu Bitcoin olayına inanmıyorum. Öyle sanıyorum ki bir gün patlayacak. Bence Enron’a benziyor.”

Yeni ve başarılı teknoloji girişimlerinin erken yatırımcısı olmakla nam salan prens, Bitcoin‘in merkezi bir otoritenin olmamasından ötürü başarısız olacağını düşünüyor. Prens, bu açıdan JP Morgan CEO’su Jamie Dimon ile aynı görüşte:

“Bu hiç mantıklı değil. ABD, Federal Rezerv veya herhangi bir merkez bankasının gözetimi altında değildir. Buna hiç inanmıyorum. Jamie Dimon’la aynı görüşteyiz.”

Enron nedir?

Enron, 1985 yılında kurulan enerji, emtia ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren bir ABD şirketiydi. Ancak şirketten öte eşsiz bir dolandırıcılık örneğiydi. Mali boşlukları kullanarak hisse başına 90$’lara kadar değerlenen şirketin bu hisseleri, neredeyse bir günde iflas ederek 1$’ın altına düşmüştü ve tarihin en büyük iflas vakası olmasının yanı sıra tarihin en büyük denetim skandalı olmuştu.

Jamie Dimon ve Prens Alwaleed bin Talal’ın fark etmediği veya fark etmelerine rağmen yok saydığı nokta, merkezi bir otoritenin bulunmamasının Bitcoin’in zayıflığının değil, gücünün kaynağı olması. Çin ve Rusya da dahil olmak üzere otoriter hükümetlerin borsaları kapatarak veya katı düzenlemeler getirerek Bitcoin’i dağıtmaya çalıştıklarına şahit olduk. Bitcoin, insanların kendi paralarını kontrol etmelerine izin vererek kurulu düzeni tehdit ediyor. Dolayısıyla bu insanların böyle açıklamalar yapması şaşılacak bir şey değil.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Leave a Comment
Paylaş
Tarafından Yayınlandı
Burak Köse

yakın zamanda Gönderilenler

Aynı Bitcoin balinası, HBO fragmanının yayınlandığı gün tekrar ortaya çıktı

Bitcoin'in 2009'da piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra madencilik yoluyla çıkarılan 3 milyon doların üzerindeki…

5 Ekim 2024

PayPal’ın sabit coin’inde “tombul parmak” şüphesi: Bir anda 5 katına çıktı

Akşam saatlerinde PayPal USD'nin (PYUSD) fiyatında dikkat çekici bir hareketlilik görüldü. OKX borsasında fiyat, dakikalar…

4 Ekim 2024

Binance’ten GDV (RWA) raporu: “Patlama yaşanıyor”

Binance borsası Gerçek Dünya Varlıkları (GDV'ler-RWA'lar) konusunda önemli bir rapor yayımladı. Özellikle BlackRock ve Franklin…

4 Ekim 2024

ABD’de istihdam ve işsizlik verileri açıklandı: Beklenenden çok daha yüksek geldi

ABD'de tarım dışı istihdam rakamı 254 bin olarak açıklandı. Beklenti 150 bindi. %4.2 olarak beklenen…

4 Ekim 2024

Coinbase’den izinsiz sabit coin’ler için liste dışı kararı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase, Avrupa Ekonomik Bölgesi'ndeki hizmetlerinde MiCA kapsamına…

4 Ekim 2024

Pantera Capital, kripto ve ABD seçimlerini değerlendirdi: “Fark etmez”

Tüm dünya Ortadoğu'daki sıcak gelişmelere kilitlenmişken, ABD seçimlerine ise 1 aylık süre kaldı. 5 Kasım'daki…

4 Ekim 2024