Kripto para piyasasında mükemmel bir haftayı geride bıraktık. Bitcoin’in kritik 65 bin dolar eşiğini aştığı ve 70 bin dolar eşiğine yaklaştığı bir 7 gün geçirdik. Bitcoin’in kısa zaman dilimlerinde yükselen dipler inşa ettiğini ve bunun yakın gelecekte meyvelerini yiyebileceğimizi konuşmuştuk. Bahse konu yapının Bitcoin’de pozitif etkilerini gördük, altcoin piyasasında da bu süreçte yavaş yavaş kıpırdanmalar başladı.
En yüksek piyasa değerine sahip altcoin olan Ether’de de güzel bir hafta oldu. Ether, geçtiğimiz haftayı yüzde 11’lik bir yükselişle noktalamış oldu. 4 Ağustos’tan beri altında olduğu 2800 – 2850 dolar aralığına yeniden yaklaşan Ether, mevcut pozitif görünümünü daha da anlamlı bir hâle getirmek için bu bölgeyi de geçmeli. Yakın gelecekte bunu başarma ihtimali de yüksek görünüyor. Kısa zaman dilimlerinde incelediğimizde ETH’nin 2500 dolar seviyesi üstünde tutunması, yakın gelecekte bahse konu yeşil direnç bölgesini rahatlıkla geçmesini kolaylaştıracaktır. Genel görünüm oldukça pozitif.
Ether’in de dahil olduğu tüm altcoin piyasasının toplam değerini gösteren Altcoin Market Cap, pembe yatay direnci (935 milyar dolar) geçerek ilk önemli adımı atmış oldu. Bu bölgenin üstüne yerleşmeye çalışan Altcoin Market Cap, mart ayından beri içinde dalgalandığı pembe kanalın da direncine (üst bandına) yeniden dokundu. Bu hafta itibarıyla pembe kanalın üst bandını da aştığında birçok altcoin’in zincirlerini kıracağını göreceğiz. 985 milyar – 1 trilyon dolar aralığı bu anlamda önemli. Bazı altcoin’lerin şimdiden hareketlenmeye başladığını gördük. Altcoin Market Cap’in pembe kanaldan kurtulduğunu gördüğümüzde birçok majör altcoin, ilk önemli majör dirençlerini geçecekler. Daha düşük market değerine sahip ürünlerde de kontrolsüz yükselişler başlayabilecek. Tüm bunları son haftada konuşuyoruz ve piyasa da bu doğrultuda ilerliyor. Ether, majör direncini kırdığında Altcoin Market Cap de özgürlüğüne kavuşacağı alana kendini atmayı başaracaktır.
Solana, tercih edilmeye devam ediliyor. SOL da yeşil majör destek bölgesi üstünde tutunmayı sürdürüyor. 116 – 130 dolar aralığının üstüne yerleşmeyi başarmıştı ve geçtiğimiz hafta itibarıyla ilk önemli minör direnç olan 162 – 163 dolar aralığının üstünde bir haftalık kapanış gerçekleştirdi. Bu hafta özelinde 149 – 150 dolar aralığı test edilse dahi 160 dolar seviyesinin üstünde bir yeni haftalık kapanış arıyor olacağız. Genel görünüm, oldukça pozitif. Mavi direnç bölgesinin yılın geri kalanında test edileceğini ve bu kez geçilebileceğini düşünüyorum.
Dogecoin özelinde de yatırımcıların yüzünü güldürecek olumlu bir gelişme var. Eylül sonu – ekim başı itibarıyla kırmızı bölge üstüne tekrar yerleşmeyi başaran DOGE, yeni bir adım attı ve kırmızı bölgeden uzaklaştı. Geçtiğimiz haftayı %25’in üstünde bir yükselişle noktalamayı başardı. Şu anda dikkat edilmesi gereken nokta, DOGE’un kırmızı bölge üstünde tutunmaya devam etmesi olacaktır. Son hafta yaşanan yükseliş, DOGE’un bunu başarma olasılığını epey yükseltti. Mor bölge, kısa bir süre sonra tekrar test edilebilir. Mevcut boğa sezonunda 0.21 – 0.22 dolar bölgesinin üstünde haftalık kapanış gerçekleştiremeyen DOGE, BTC.D (Bitcoin Dominasyonu) altcoin’ler lehine aşağı yönlü hareketine başladığında mor bölgeyi rahatlıkla geçebilecektir (0.21 – 0.22 dolar aralığı). Genel görünüm, pozitife evriliyor.
ARB’nin de ağustos itibarıyla gösterdiği güçlü duruş, kırmızı bölgenin önemli bir destek bölgesi olduğuna dair olan inancımızı tazeledi. 0.50 – 0.52 dolar aralığı, kırmızı majör destek bölgesini oluşturuyor ve bu bölge mevcut döngüdeki nihai dip (haftalık ve iki haftalık kapanışlar baz alınırsa) çalışmasının gerçekleştiği bölge oldu. Altcoin Market Cap’in pembe kanaldan kurtulduğu sekansta ARB de kolaylıkla lacivert majör direnç bölgesini (0.74 – 0.80 dolar aralığı) test edecektir. Bu bölge geçildiğinde (geçilmesini bekliyorum elbette) ise çok daha sert yükselişler ARB’yi bekliyor olacaktır.
LINK, atması gereken adımı henüz atamadı. Ağustos itibarıyla aşağı yönlü kırdığı 11.5 – 12.5 dolar aralığını henüz geri kazanamayan LINK, üç farklı haftada bu bölgeyi test etti ve ret yedi. Sarı bölgenin üstünde güçlü bir şekilde tutunduğu için LINK’ın kırmızı bölgeyi kırması için hâlâ şansı var. Dogecoin’in başardığını LINK henüz başaramasa da LINK’e olan pozitif bakış açımı koruyorum.
MINA, son dönemde güçlü performans sergileyen altcoin’lerden biri oldu. Lacivert bölgede nihai dip çalışmasını yaptıktan sonra tüm kaotik süreçleri lacivert bölgede göğüslemeye devam etti. 0.34 – 0.39 dolar aralığının kıymeti, alıcılar tarafından yeniden bilindi ve alıcılar bu bölgede harekete tekrar geçti. MINA’nın yıl bitmeden yeniden 0.89 – 1 dolar aralığına temas edeceğini düşünüyorum. Bitcoin Dominasyonu, altcoin’ler lehine hareket etmeye başladığında kırmızı bölge de kolaylıkla geçilebilir durumda olacaktır. Elbette mevcut görünümü, bahse konu yapılar oluştuktan sonra daha detaylı konuşacağız. Adım adım gitmekte fayda var.
ARKM, yarım yılı aşkın süredir içinde hapsolduğu sarı kanaldan kurtulmayı başarmıştı. Geçtiğimiz hafta, turkuaz majör direnç bölgesinin de kırılma ihtimali belirmişti hâliyle. ARKM, turkuaz bölgeyi geçtiğimiz haftada geçmeyi başaramadı ve bu haftaya da güçsüz bir giriş yaptı. Yatırımcılar, ARKM’nin kısa vadede 1.6 dolar seviyesi üstünde tutunmasını ve 1.8 dolar seviyesini geçmesini bekleyecekler. ARKM’nin turkuaz bölge üstüne yerleştiğini gördüğümüzde (haftalık zaman diliminde) yeni bir ATH (all time high/yeni zirve) bekliyor olacağım.
ICP, gövde gösterisi yaptığı yarım yıllık bir süreçten sonra mart sonu itibarıyla görece daha güçsüz bir performans sergiliyor. Çoğu altcoin’e göre yine de güçlü kalmayı başaran ICP, kırmızı majör destek bölgesi üstünde tutunmayı başardı fakat henüz bu bölgeden tam anlamıyla uzaklaşabilmiş değil. ICP, 6.4 – 7.4 dolar aralığını Altcoin Market Cap pembe kanalı kırana dek koruyabilirse kısa vadede önce 11 doları test edecektir. 11 dolar seviyesinin üstünde ise sarı majör direnç bölgesi bulunuyor. Bu bölgenin de orta vadede yeniden test edilmesini bekliyorum. Sarı ve kırmızı bölgeler arasındaki mesafe çok açık olduğu için volatilite sürecektir.
HOT’un konsolidasyon sürecini sürdürdüğünü söyleyebiliriz. Geçtiğimiz hafta %43’lük bir yükseliş yaşayan HOT, yeniden sarı majör direnç bölgesine temas etti. Bu bölge, satıcıların şu an için geçilmesini istemediği bir bölge olarak dikkat çekiyor. HOT’un her fırsatta buraya temas etmesi ise pozitif değerlendirilebilir. Volatil bir ürün ve terk edilmiş bir ürün gibi görünmüyor. Altsezonda sarı bölgeyi kolaylıkla geçip sonraki majör direnç seviyelerine ulaşmasını beklerim. Bazı nihai hedefleri konuşmak için ise şu an oldukça erken.
Donald Trump'ın temmuz ayında vadettiği Bitcoin rezervi gerçeğe dönüşmeye yakın olabilir. Reuters'ın haberine göre, Trump'ın…
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, 20 Ocak'ta görevden ayrılacağını duyurdu.
Ethereum kurucularından Vitalik Buterin'in küçük bir meblağ da olsa, bir altcoin'de alım yapması bu token'da…
Geçen seneden bu yana ciddi bir yükseliş ivmesi yakalayan SUI'de ağ durdu. Validatörlerin doğrulamaları yapamamasıyla…
2020'den bu yana düzenli olarak Bitcoin alımlarını sürdüren MicroStrategy şirketinde Michael Saylor'ın şirket üzerindeki oy…
Kripto para dünyasının "yaramaz çocuğu" Justin Sun kendisinden bir şekilde söz ettirmeyi başarıyor. Sun, 2019'da…
Leave a Comment