Haberler

ABD, kripto para cüzdan kurallarını her an açıklayabilir

ABD Hazine Bakanlığı, kişisel cüzdanlar konusunda kontrolü sağlamaya kararlı gözüküyor. Amerikan medyasındaki haberlere göre bakanlık, para hizmet sağlayıcılarıyla etkileşime giren cüzdanlar için yeni bir “işlem raporu kuralı” üzerinde çalışıyor.

Konuyla ilgili kuralların bugün de açıklanabileceği aktarılırken bunun bir yasa teklifi ya da geçici kural olarak çıkarılabileceği belirtildi. Yasa teklifi önerisi, bir kanunla ilgili yapılması amaçlanan değişikliği işaret ederken, geçici kural ise direkt olarak hayata geçiyor.

Kurala göre eğer para hizmeti sağlayıcısı şirketten bir kişisel cüzdana ya da tam tersi cüzdandan şirkete bir işlem gerçekleştirilirse, şirketin bir “para işlem raporu” sunması gerekecek. Mali Suçları Araştırma Ağı (FinCEN) kanununa göre, regüle edilmiş finansal kurumlar, bir kişinin yaptığı/onun adına yapılan ve günde 10 bin doları aşan, bir veya daha fazla para işlemini raporlamak zorunda.

Bu haberin, geçtiğimiz ay Hazine Bakanı Steve Mnuchin’in uygulamaya koymaya hazırlandığı iddia edilen kripto para cüzdanlarıyla ilgili kanun haberlerinden sonra gelmesi de dikkat çekiyor. Hatırlanacağı üzere ABD merkezli Coinbase borsasının CEO’su Brian Armstrong, bu girişimi ilk olarak açıklayan kişi olmuş ve kişisel cüzdanlarla ilgili bir düzenlemenin yolda olabileceğini belirtip bunun olumsuz etkilerini yazmıştı. Armstrong’un Twitter’daki yazısının ardından Bitcoin’de kısa vadeli sert bir düşüş yaşanmıştı. Armstrong’un bu bilgiyi 1 hafta önce öğrendiğini belirtmesi ve açıklamasını ise günler sonra piyasa kapanışından önce yapması da manipülasyon tartışmalarına sebep olmuştu.

Konuyla ilgili ismi verilmeyen yetkili bir kişinin ise “Düzenleme ne şekilde açıklanacak bu konuşuluyor. Cüzdanlar için sert kısıtlamaların getirilmesinden çok daha iyi” demesi de dikkat çekti.

Bitcoin’in tarihi yükselişini yaşadığımız şu dönemde bile, böyle bir yumuşak geçiş regülasyonunun, çok daha sert olabilecek kurallar yanında kripto para dünyası tarafından olumlu karşılanabileceği de belirtiliyor.

“Fiyat üzerinde anlamlı bir etki yaratabilir”

Piyasanın önemli aktörlerinden Genesis Global Trading’den Joshua Lim konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Mnuchin ve FATF’in getireceği düzenlemeler konusunda piyasanın atladığı konu, bu durumun fiyat üzerinde anlamlı bir etkisi olabileceğidir.”

Hatta firmaya göre düzenlemelerin uzun vadeli bir etkisi de olmayabilir. Bitcoin’i enflasyona karşı bir koruma olarak gören serbest yatırım ve emeklilik fonları bu haberleri çok önemsemeden fonlarını kişisel cüzdanlarında tutabilirler:

“Bu düzenlemeden dolayı yaşanacak bir düşüş, kurumsal firmalar tarafından satın alınacaktır”

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Leave a Comment
Paylaş
Tarafından Yayınlandı
Hakan Ateşler

yakın zamanda Gönderilenler

Swift, kripto ve tokenizasyon testlerine başlıyor: Dünyanın en büyük bankaları da katılacak

Geçtiğimiz haftalarda fiat para tokenizasyon denemelerini açıklayan küresel ödeme ağı Swift, içinde kripto paraların da…

3 Ekim 2024

Standard Chartered’dan “Düşüş gelebilir” analizi: Zaman verdiler

İran'ın İsrail'e geçtiğimiz akşamki saldırısından sonra artan jeopolitik gerilim Standard Chartered analistlerinin son raporuna da…

3 Ekim 2024

Metaplanet Bitcoin ile trade yapmaya da başladı: 24 BTC kazandılar

Bu sene Bitcoin alımlarına başlayan ve en büyük kripto parayı rezerv varlık da ilan eden…

3 Ekim 2024

Ether balinası on milyonlarca dolarlık satışlarını sürdürüyor

Ethereum ICO'su döneminde 46 bin dolarlık ETH ede eden ve şu andaki token'larının değeri 350…

3 Ekim 2024

Ripple’dan SEC’ye karşı temyiz hamlesi: “Onlar için utanç verici”

SEC'nin dün akşam saatlerinde Ripple davasında itiraz hakkını kullanması karşı tarafı da harekete geçirdi. Ripple…

3 Ekim 2024

Binance’ten 7 token için önemli açıklama: Bazıları İzleme Listesi’ne alındı

Binance borsası 5 kripto projesini İzleme Listesi'ne aldığını, 2 token'ı ise Tohum Kategorisi'nden çıkaracağını duyurdu.…

3 Ekim 2024