ABD Temsilciler Meclisi’nden dört Cumhuriyetçi vekil, dijital varlıklar için düzenleyici çerçeve oluşturmayı hedefleyen yeni bir yasa tasarısı sundu.
Arkansas’tan French Hill, Pennsylvania’dan G.T. Thompson, Wisconsin’den Bryan Steil ve Güney Dakota’dan Dusty Johnson tarafından hazırlanan 212 sayfalık tasarı, kripto para piyasasında düzenleyici netlik sağlamayı amaçlıyor. Henüz yasama sürecine resmi olarak dahil olmayan bu taslak, kamuoyu geri bildirimine açık şekilde sunuldu.
Tasarıya göre, tamamen merkeziyetsiz olduğu belgelenen kripto paralar emtia olarak sınıflandırılacak ve Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) denetimine girecek. Merkezi yapıdaki dijital varlıklar ise Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından düzenlenecek.
Kripto yatırım firması Paradigm’in yöneticilerinden Justin Slaughter, “Bu yasa tasarısı, CFTC’yi bir kez daha kripto piyasasının ana düzenleyicisi yapıyor; ancak bir ağ merkeziyetsizlik kriterini karşılayana kadar SEC’ye yetki tanıyor.” dedi.
Yeni tasarı, geçen yıl Temsilciler Meclisi’nden geçen ancak Senato’da oylanmayan “21. Yüzyıl Finansal İnovasyon ve Teknoloji Yasası (FIT21)” yasa teklifinin gözden geçirilmiş bir versiyonu olarak görülüyor.
Tasarı şunları hedefliyor:
Hill ve Thompson, tasarının “Trump’ın ABD’yi kripto başkenti yapma vizyonuna katkı sağladığını ve küresel finansal liderliğini pekiştirdiğini” ifade etti.
Merkezi Avustralya'da kripto sektörü adına önemli bir hukuki zafer elde eden Block Earner'ın Türk CEO'su…
Ripple'ın 2025 ilk çeyrek raporuna göre şirket, 99 milyar dolar değerinde XRP'yi doğrudan kontrol ediyor;…
Kripto para analisti Anthony Pompliano piyasanın güncel durumunun küçük yatırımcılar için kaçmaz bir fırsat olduğunu…
Florida Eyalet Meclisi, kamu fonlarından Bitcoin’e yatırım yapılmasını öneren iki yasa tasarısını süresiz olarak geri…
SEC, 12 Mayıs’ta düzenlenecek “Geleneksel Finans ile DeFi Kesişimi” başlıklı toplantının gündemini ve katılımcılarını duyurdu.…
Kripto para fonları, üst üste üçüncü haftada da pozitif seyretti. Geçen hafta fonlara 2 milyar…
Leave a Comment