Coin rehberi

Acala Coin (ACA) nedir? Acala Network geleceği ve projesiyle ilgili bilinmesi gerekenler

Ardı ardına borsa listelemesi yaşayan ve son zamanlarda kripto para piyasasının yükselen blok zincirlerinden Polkadot’un kilit ürünlerinden olan Acala Coin, yüksek işlem hacmine ulaştı. Acala Coin’in projesi, geleceğine ve hangi kripto para platformlarından alınıp satılacağıyla ilgili bütün bilgilere rehberimizden ulaşabilirsiniz.

Kurucusu ve kuruluş yılı: Fuyao Jiang, Antonia Chen, Bette Chen, Bryan Chen, Ruitao Su / 2019
Blok zinciri: Polkadot
Toplam arzı: 1 milyar
Dolaşımdaki arzı: Bilinmiyor
Piyasa değeri: Bilinmiyor
En düşük fiyat: 1.86 dolar
En yüksek fiyat: 3.10 dolar
Projenin amacı: Merkeziyetsiz finans alanında düşük ücretli işlemler ve ABD Doları’na sabit AUSD entegrasyonunun gelişimi.
Kullanım alanları: DeFi ve Web3.

Acala Network nedir?

Son dönemin yükselen blok zincirlerinden Polkadot’un merkeziyetsiz finans ağı ve likidite merkezi olan ve Ekim 2019’da kurulan Acala, ölçeklenebilir, Ethereum uyumlu ve yerleşik likidite ve hazır finansal uygulamalarla DeFi için optimize edilmiş Layer 1 akıllı sözleşme platformudur. Merkeziyetsiz stabilcoin’i (aUSD), DOT Liquid Staking (LDOT) ve Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ile Acala, geliştiricilerin Ethereum’daki en iyi ağ kapasitesi ve Substrate’ın tam gücüne erişmesini sağlıyor.

Proje sayesinde DOT tabanlı varlıklara ve türevlere, Polkadot’ta bulunan merkezi olmayan sabit kripto paraya, Polkadot ekosistem varlıklarına ve Bitcoin, Ethereum ve ötesinden zincirler arası varlıklara erişebilir ve yüksek faiz kazanabilirsiniz.

Acala’nın zinciri DeFi için özelleştirilmiştir ve geliştiricilerden istenen yeni özellikleri entegre etmek için çatallanma yani fork olmadan yükseltmeye devam edebilir. Örneğin, zincir üzerindeki “keeper’lar”, riskleri daha iyi yönetmek ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek için protokol yürütmeyi veya kullanıcı sürtünmesini azaltmak için hemen hemen her token ile ödenebilecek işlem ücretlerini otomatikleştirir. Polkadot’un ağırlığa dayalı ücret modelinde, işlem karmaşıklığına göre çok az değişen mikro gaz ücretlerine sahiptir.

Acala Network’ün, Polkadot ekosisteminde merkezi olmayan finans (DeFi) için temel bir yeri vardır. Protokol, Polkadot’un kullanıcı deneyimini, minimum gaz ücretlerini ve genel ölçeklenebilirlik özelliklerini sağlayan borç verme, borç alma ve stake etme dahil olmak üzere çeşitli DeFi ürünleri ve hizmetleri sunar. Bu finansal uygulamalar iki ana protokolden yararlanır: Homa ve Honzon. Homa, tokenize edilmiş bir staking likidite protokolüdür ve Honzon, zincirler arası bir stabilcoin protokolüdür. Acala ayrıca kendi otomatikleştirilmiş piyasa yapıcısını (AMM) merkezi olmayan borsasını (DEX) ve yerel bir yönetişim ve hizmet varlığı olan ACA belirtecine dayanan merkezi olmayan yönetişim yapısı ile varlığını sürdürüyor.

Acala Doları olarak bilinen stabil kripto para (aUSD), Acala ağının yerleşik programlanabilir ana ögelerinden biridir. Acala, diğer ağlarda gerekli olan gazın bir kısmı için işlem yapar. Acala stablecoin’in temel amacı, ölçekleme çözümünü ve diğer ağlar ve ekosistemlerle birlikte çalışabilirliği genişletmektir. Polkadot ağı ve Substrate teknolojisi ile güçlendirilen Acala’nın stabilcoin’i (aUSD), yüksek güvenlik, zincirler arası yetenek ve çoklu teminat destekli gibi benzersiz özellikler sunmak üzere inşa edilmiştir.

Proje, Grayscale’in çatı şirketi Digital Currency Group, Polychain Capital, Pantera Capital ve Coinbase Ventures gibi büyük kripto fonlarının yanı sıra 5 büyük Web3 vakfından yatırım aldı.

Acala Token (ACA) nedir?

Ağustos sonu, Eylül başında Acala Token bir ICO süreci geçirdi ve büyük ilgi gördü. Acala ağı, Polkadot parachain olarak çalışan, EVM uyumlu bir DeFi akıllı sözleşme platformudur. ACA, platformun stabil coinleri basmak, işlem ücretlerini ödemek, yönetime katılmak, stake ve likidite madenciliği yoluyla ödüller kazanmak için kullanılabilen yerel tokenidir.

ACA Token nereden ve nasıl alınır?

Maksimum arzı 1 milyar olan token’ın dolaşımdaki arzı ve piyasa değeri şu an bilinmiyor. ACA Token, son olarak Binance, Gate.io, MEXC, KuCoin gibi büyük kripto para platformlarında da listelendi. Kullanıcılar bu borsalardaki hesaplarıyla bu kripto paranın USDT, BUSD, BTC gibi paritelerde işlem yapabilir.

 

 

 

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Leave a Comment
Paylaş
Tarafından Yayınlandı
Ufuk Aslan

yakın zamanda Gönderilenler

Binance’ten GDV (RWA) raporu: “Patlama yaşanıyor”

Binance borsası Gerçek Dünya Varlıkları (GDV'ler-RWA'lar) konusunda önemli bir rapor yayımladı. Özellikle BlackRock ve Franklin…

4 Ekim 2024

ABD’de istihdam ve işsizlik verileri açıklandı: Beklenenden çok daha yüksek geldi

ABD'de tarım dışı istihdam rakamı 254 bin olarak açıklandı. Beklenti 150 bindi. %4.2 olarak beklenen…

4 Ekim 2024

Coinbase’den izinsiz sabit coin’ler için liste dışı kararı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase, Avrupa Ekonomik Bölgesi'ndeki hizmetlerinde MiCA kapsamına…

4 Ekim 2024

Pantera Capital, kripto ve ABD seçimlerini değerlendirdi: “Fark etmez”

Tüm dünya Ortadoğu'daki sıcak gelişmelere kilitlenmişken, ABD seçimlerine ise 1 aylık süre kaldı. 5 Kasım'daki…

4 Ekim 2024

IMF’den yeni Bitcoin uyarısı: “Kısıtlayın ve kontrol edin”

Uluslararası Para Fonu (IMF), Latin Amerika ülkesi El Salvador'a bir kez daha Bitcoin uyarısında bulundu.…

4 Ekim 2024

ABD istihdam ve işsizlik verileri geliyor: Bitcoin nasıl etkilenecek?

ABD'de Fed'in indirimleri açısından büyük önem taşıyan tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri bugün öğle…

4 Ekim 2024