Kripto Para Haberleri

Büyük bankalar, Bitcoin’i güçlendirecek mi, batıracak mı?

Büyük bankalar yıllarca küresel kapitalizmde önemli bir rol oynadılar. Merkez bankaları ve halk arasında akan ulusal paraların bekçileriydiler. Ve bu rol için ağır ücretler alıyorlar – Çalışanlarının maaş ve ikramiyelerinin yanı sıra hissedarlarının temettülerini ödeyen ücretler.

Son yıllarda büyük bankalar başka bir role sahip oldu – Ulusal paralar ve Bitcoin arasında akan paraların bekçiliği.

Bu yüzden bankalar Bitcoin’i güçlendirme ya da batırma gücüne sahip. Hangi aksiyonu alacaklar? Cevap büyük bankaların kendi blok zincirlerini geliştirip geliştirmediğine ve Bitcoin‘in ikame olarak mı yoksa ulusal parala ek olarak mı kullanılacağına bağlı.

Forbes’a konuşan bazı kripto para uzmanları, büyük bankaların kendi blok zincirlerini geliştirseler bile Bitcoin’i durduramayacağını düşünüyor. Bebuzee’nin kurucusu Joe Onyero onlardan biri.

Onyero, “Büyük bankalar Bitcoin’i yok edemezler. Kendi blok zincirlerini yaratsalar bile sanırım onu merkezileştireceklerdir ve bu da Blockchain teknolojisinin ilkelerine temelden aykırı. Blockchain bir teknoloji devrimi olarak görülüyor, çünkü merkezsiz. Bu yüzden bankaların Bitcoin’i benimsemekten başka seçeneği yok. Bankaların uyum sağlamayı seçtikleri takdirde Bitcoin’i güçlendireceklerini söyleyebilirim, çünkü bu Bitcoin’in daha geniş bir şekilde tanınmasının yolunu açacaktır. Kripto itibari paranın yerini almayacak bazı şeyler için itibari para kullanılacak, diğerleri için kripto, ve bunu en kolay yapan her kim olursa daha fazla insan muhtemelen o bankayı kullanacak. Bankalar için kripto paraları görmezden gelmenin ve geride kalmakla yüzleşmenin daha korkutucu olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

A7 Core’un CEO’su Kelly Tyler da bankaların Bitcoin’i durduramayacağını kabul ediyor. Tyler, “Değişim geliyor. Bence bankalar bunu hissedebiliyorlar. Bazıları bunu durdurmak isteyebilir ancak bu okyanusun dalgalarını durdurmaya çalışmak gibi. Er ya da geç bankalar bir çeşit Blockchain teknolojisine uyum sağlayıp adapte olacaklar.” diyor.

BlockVest DEX’in kurucusu Reginal Ringgold, Bitcoin’in büyük bankalara işlerini büyütmeleri için yardımcı olduğu görüşünde. Ringgold, konuyla ilgili olarak “Bitcoin, sermaye piyasasında Blockchain uygulamalarını geliştirmek için fintech şirketleri ile ortaklıklar kurdu. Akıllı sözleşmelerle birlikte kullanılan blok zincirleri, tipik olarak NYSE veya CME gibi çok sayıda aracı tarafından kuşatılmış türev piyasalarda ilgi uyandıran fırsatlar sunuyor.” ifadelerini kullandı.

→ ABD ADALET BAKANLIĞI’NIN SORUŞTURMA KARARI KRİPTO PARA PİYASASI İÇİN NE GETİRECEK?

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Leave a Comment
Paylaş
Tarafından Yayınlandı
Burak Köse

yakın zamanda Gönderilenler

Bitwise’dan 2025 tahmini: Bitcoin devam eder ama Ether ve Solana için emin değiliz

Bitcoin ve Ether spot ETF ürüleri de bulunan varlık yöneticisi şirket Bitwise'da yöneticiler Matt Hougan…

1 Temmuz 2025

Connecticut Bitcoin’i reddetti, Bo Hines dalga geçti: “Daktilolar seviniyor”

Donald Trump'ın dijital varlıklardan sorumlu yönetici olarak seçtiği isimlerden olan Bo Hines, Connecticut eyaletinin Bitcoin…

1 Temmuz 2025

Trump bağlantılı şirket yeni yatırım aldı, Bitcoin kabul etti

Eric Trump ve Donald Trump Jr.'ın ciddi yatırımlarının olduğu madencilik şirketi American Bitcoin, özel hisse…

1 Temmuz 2025

2.5 trilyon euroluk bankacılık grubundan kripto adımı: 3 sene önce istememişlerdi

Almanya'nın en büyük bankacılık grubu olan Sparkassen-Finanzgruppe, bireysel müşterilerine kripto para hizmetleri sunmaya başlayacak. Grup,…

1 Temmuz 2025

ABD’nin tartıştığı yasa için kripto teklifleri de geldi: Biri reddedildi

Donald Trump'ın “Büyük Güzel Yasa” olarak adlandırdığı vergi indirimi yasası için ABD Senatosu'nda görüşmeler ve…

1 Temmuz 2025

Trump’tan Elon Musk’a sert çıkış: “Güney Afrika’ya dönerdi”

Elon Musk ile Donald Trump arasında soğuk rüzgarlar esmeye devam ederken, Musk'ın yeni parti kurmaktan…

1 Temmuz 2025