Kripto Para Haberleri

Japon hükümeti, ülkedeki tüm mülkleri Blockchain’e kaydetmeyi planlıyor

Japon hükümetinin ülkedeki tüm mülk ve arazileri Blockchain teknolojisiyle çalışacak tek bir defterin içerisinde birleştirmeyi planladığı bildirildi.

Nikkei’de yayınlanan bir rapora göre Japonya, tüm devlet emlak veritabanlarından gelen verileri konsolide olarak inceleyebilecek bir veri kaydına dönüştürmek istiyor.

Ülkedeki kayıtlı mülk ve araziler, tamamen birbirinden farklı kurumların veritabanlarında bulunuyor. Japonya’da toplamda 230 milyon arazi ve 50 milyon binanın kayıtlı olduğu tahmin ediliyor.

Teminat bilgileri ve mülklerin satış fiyatları da dahil olmak üzere tüm veriler, yakın bir zaman içerisinde hükümet tarafından kontrol edilen bir Blockchain defterine eklenebilir.

Bu niçin gerekli?

Kayıtlar arasındaki keskin farklılıkların yanı sıra geleneksel kağıtlara bağımlı kayıtlar mülkiyeti kullanan kişileri yansıtacak kadar güncel değil.
Ülkede yapılan bir araştırma, son 50 yıl içerisinde arazi sahiplerinin kentsel arazi kayıtlarının yüzde 6.6’sında, dağlık araziler de dahil olmak üzere küçük ve orta büyüklükteki şehirlerdeki arazilerin de yüzde 26.6’sında değişmediğini ortaya koydu.

öte yandan araştırmalar, mülklerin orijinal sahibinin ölümünün ardından kayıtların yüzde 20’sinin güncellenmediği gerçeğini de gösterdi.

Blockchain teknolojisiyle bu problemin önüne geçilmesi ve sisteme dinamik bir işlev kazandırılması planlanıyor.

Blockchain teknolojisiyle yapılandırılacak kayıtlar, 2018 yazında seçilmiş şehirlerde test edilecek. Başarısı kanıtlanırsa Japon hükümeti önümüzdeki beş yıl boyunca ülke çapında uygulamayı planlıyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Leave a Comment
Paylaş
Tarafından Yayınlandı
Uzman Coin

yakın zamanda Gönderilenler

Fed Başkanı Warsh faiz konusunda sinyal vermedi: “Enflasyonu indireceğiz”

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Kevin Warsh bugün Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde milletvekillerinin sorularını…

14 Temmuz 2026

ABD enflasyonu Bitcoin’e yükseliş getirdi: Hem manşet hem çekirdek düştü

ABD'de merakla beklenen haziran ayı enflasyon verileri açıklandı. Hem manşet hem de çekirdek enflasyon beklentilerin…

14 Temmuz 2026

Kripto yasası Clarity Act için bankalar durmuyor: 78 kuruluş mektup gönderdi

ABD'deki kripto yasası Clarity Act konusunda tartışmalar belli konuların dışına bir türlü çıkamıyor. Şimdi de…

14 Temmuz 2026

Ünlü ekonomist El-Erian’dan ABD enflasyonu için olumlu görüş: “Zirveyi gördük, aşağı inmeli…”

Ünlü ekonomist Muhammed El-Erian, bugün açıklanacak olan enflasyon verilerinin büyük önem taşıdığını ve artık düşüş…

14 Temmuz 2026

Kripto yasası Clarity için itirazlar artmaya başladı: 60 oy hedefi tehlikede…

ABD'de kripto sektörünü düzenlemesi beklenen yasa tasarısı Clarity'de kritik süreç başlarken, Demokrat taraf da hala…

14 Temmuz 2026

Strategy’nin haftayı boş geçmesi Wall Street’in onayını aldı: “Hisse başına Bitcoin” vurgusu

Strategy'nin geçen haftaya dair bir Bitcoin alımı yapmaması ve MSTR satışları üzerinden nakit rezervini büyütmesi…

14 Temmuz 2026