Brave, reklamsız gezinme özelliği ile birçok kullanıcının dikkatini çekmeyi başarmıştı. Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Brave ile internette gezinen kullanıcılar reklam izlemeyi tercih ederek reklam gelirlerinin %70’i ile oluşturulan havuzdan gelir elde edebiliyor.
Brave’in mekanizması gereği reklam verecek kuruluşların token’ı satın alması gerekiyor. Brave bu kısımda şeffaf davranarak şurada görüldüğü gibi bir sayfa üzerinden tüm işlemleri açık bir şekilde gösteriyor.
20 Nisan’da 66 bin 235 dolar karşılığında Brave sisteminde kullanılan token olan Basic Attention Token’dan (BAT) 380 bin adet satılmış. Mart ayında ise toplam 906 bin adet Brave token satılmış. Mart ayında elde edilen gelirlerden kullanıcılara 634 bin adet token dağıtıltığını görüyoruz ve bu, mevcut fiyatla 95 bin dolar ediyor.
Brave’in sağladığı bilgilere göre, Amerika’da 68, İngiltere’de 34, Kanada’da 32 aktif reklam kampanyası mevcut iken ülkemiz Türkiye’de halihazırda 1 adet kampanya var.
Öte yandan aktif BAT cüzdanı sayısı uzun süredir artıyor. 2019 Mart ayında 96 bin aktif cüzdan sayısına sahip BAT, BatGrowth‘a göre, geçtiğimiz Mart ayını 263 bin cüzdan sayısı ile kapatmış bulunuyor.
Dünya çapında hizmet veren dev bankalardan olan Standard Chartered, Bitcoin konusunda yeni bir rapor yayımladı.…
Mayıs ayında 2.9 milyar dolara dünyanın en büyük kripto türev borsası Deribit'i satın alan Coinbase,…
XRP'nin arkasındaki şirket Ripple ile Türk girişimci Ozan Özerk'in firması OpenPayd ortaklık kurdu. Ortaklıkla beraber…
2022'de iflas eden, şu anda ise geri ödeme sürecinde olan Celsius'un Tether'e açtığı davada hakim,…
Başta ABD olmak üzere dünyada hızla artan sabit coin furyasına euro destekli yeni bir token…
2012 yılında fiziksel bir külçe içinde saklanan Bitcoin'leri alan kişi, 13 yıl sonra artık satış…
Leave a Comment