Kripto Para Haberleri

Çin’deki kripto para yasakları komşu ülkelere yaradı: Cihazlar anında satıldı

Kripto para madenciliğinde Çin’in boşalttığı yerleri şu ana kadar en çok ABD, Kazakistan ve Rusya doldururken, komşu ülkeler de bu yasaklardan en iyi şekilde yararlanmasını bildiler. Özellikle Taylandlı birçok girişimci, ikinci el madencilik cihazlarını Çin’den çok daha ucuz fiyata ülkeye getirmeyi başarırken, bu makineleri kısa sürede piyasaya sattılar.

“Yaklaşık 100 bin madenci var”

Dünyanın önemli medya kuruluşlarından biri olan El Cezire’ye röportaj veren Taylandlı 30 yaşındaki girişimci Pongsakorn Tongtaveenan da bu fırsatı paraya çevirmeyi başaranlardan biri… Çin yasaklarının kendilerine yaradığını belirten Tongtaveenan şunları söyledi:

“Çinli birçok madencinin ülke dışına çıkıp, tesislerini başka yerlere taşıma şansı yoktu. Bireysel madenciler de aynı şekilde… Dolayısıyla cihazları ellerinden çıkardılar ve fiyatlar yüzde 30 düştü. Bitcoin dijital dünyanın altınıdır. Madencilik cihazı ise altın çıkaran şirketlerin hissesi gibi… Altının fiyatına göre siz de bir bölüm para kazanıyorsunuz gibi düşünebiliriz. Şu anda Tayland’da yaklaşık 100 bin madenci var”

“30 bin dolar harcadım ve 3 ayda bu parayı çıkardım”

Yine El Cezire konuşan bir Taylandlı madenci ise 1 milyon baht (yaklaşık 30 bin dolar) yatırım yapmasının ardından, madencilik sayesinde bu parayı 3 ayda çıkardığını belirtti. Bilindiği üzere Çin yasaklarının ardından ciddi şekilde düşen hash oranı, operasyonlarına devam eden diğer madencilerin çok daha fazla Bitcoin elde etmesini sağlamıştı. Dolayısıyla madenci sayısının azalması kalan madencilerin çok daha fazla para kazanmasına vesile olmuştu.

Şimdi de hedef Laos

Çin ile Tayland arasındaki ülke olan Laos’ta da Tayland kadar olmasa da ciddi bir kripto para benimsenmesi yaşanıyor. Taylandlı büyük yatırımcılar komşularındaki gelişmeleri yakından takip ediyorlar. 7 milyon nüfuslu ülkede, internete erişim oranı bile yüzde 40 seviyelerinde ancak elektriğin ucuz olması bir avantaj.

Ülkede Kasım ayında komünist olan hükumet 6 şirkete madencilik için lisans vermişti. Lisans almak için devletten 1 milyon dolarlık elektrik satın alma garantisi ve yüksek bir işletme ücreti ödemek gerekiyor. Laos’ta elektrik dev barajlar vasıtasıyla üretiliyor ve çoğu ülke dışına ihraç ediliyor.

Bazı Çinli madencilerin de Laos’un ucuz elektriğinden yararlanmayı düşündükleri, operasyonlarını buraya taşımayı tartıştıkları ve böylece kendi ülkeleri olan Çin’e de yakın kalabilmeyi düşündükleri belirtiliyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Leave a Comment
Paylaş
Tarafından Yayınlandı
Hakan Ateşler

yakın zamanda Gönderilenler

Trump vadetmişti: Bitcoin rezervi gerçek mi oluyor? Fiyatı 99 bin dolara taşıyan iddia

Donald Trump'ın temmuz ayında vadettiği Bitcoin rezervi gerçeğe dönüşmeye yakın olabilir. Reuters'ın haberine göre, Trump'ın…

21 Kasım 2024

SEC başkanı Gary Gensler resmen istifasını açıkladı: Bitcoin rekor kırdı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, 20 Ocak'ta görevden ayrılacağını duyurdu.

21 Kasım 2024

Vitalik Buterin’in aldığı altcoin yüzde 350 arttı

Ethereum kurucularından Vitalik Buterin'in küçük bir meblağ da olsa, bir altcoin'de alım yapması bu token'da…

21 Kasım 2024

Son dönemin yükseleni SUI’de ağ durdu, token değeri yüzde 10 düştü

Geçen seneden bu yana ciddi bir yükseliş ivmesi yakalayan SUI'de ağ durdu. Validatörlerin doğrulamaları yapamamasıyla…

21 Kasım 2024

Michael Saylor, Bitcoin stratejisi nedeniyle MicroStrategy’deki oy gücünü kaybetmiş olabilir

2020'den bu yana düzenli olarak Bitcoin alımlarını sürdüren MicroStrategy şirketinde Michael Saylor'ın şirket üzerindeki oy…

21 Kasım 2024

Justin Sun duvardaki muz için 6.2 milyon dolar ödedi: “Yiyeceğim”

Kripto para dünyasının "yaramaz çocuğu" Justin Sun kendisinden bir şekilde söz ettirmeyi başarıyor. Sun, 2019'da…

21 Kasım 2024