Sosyal odaklı ilk Layer 2 ağı olan Cyber; AltLayer, Optimism ve EigenLayer ortaklığında piyasaya sürüldü.
Cyber, Optimism’in OP Stack’i ve EigenLayer’ın Actively Valited Services’ı (AVS) tarafından güvence altına alınan özelleştirilmiş altyapı gibi önde gelen modüler çözümleri kullanıyor. Cyber, sosyal uygulamaların benzersiz ihtiyaçlarını karşılamak için amaca yönelik araçlar geliştirerek sosyal uygulama geliştiricileri için kolay çözümler sunacak. Ayrıca CyberConnect, bu önemli lansmanı kutlamak adına Cyber olarak yeni bir görsel kimlik ile markalaştı. Ek olarak Link3 de geliştirici odaklı hizmetler için konumlandırıldı.
Daha önce CyberConnect olarak bilinen Cyber, L2 ağının mainnet lansmanını ve yeniden oluşturulan marka kimliğini duyurdu. Böylece, ekibin sunduğu tüm geliştirici odaklı çözümler ve altyapı imkanları, sosyal uygulamaları merkezine alan Layer 2 etrafında, tek bir marka altında birleşti. Cyber, yüksek performanslı altyapı ve amaca yönelik araçları entegre eden hepsi bir arada platform sunarak uygulama geliştirmeyi basitleştirmeyi amaçlıyor.
Son birkaç yıl içinde Cyber’ın arkasındaki ekip, CyberConnect Protocol, CyberWallet ve Link3 gibi web3 tabanlı sosyal dünyayı şekillendiren çeşitli ürünler sundu. Şimdi ise L2’lerine daha fazla odaklanmak için Link3’ü bağımsız bir marka olarak ayırıyorlar. Yeniden markalaşan Cyber; genç, cesur ve uyumlu, sosyal medyanın çeşitli kullanım durumlarına getirebileceği değeri ifade eden, tamamen yenilenmiş bir görsel kimlikle birlikte geliyor. Cyber’ın lansmanını ve yeniden markalaşmasını kutlamak için hatıra amaçlı bir NFT basım etkinliği de düzenleniyor.
Optimism’in OP Stack’i kullanılarak AltLayer tarafından deploy edilen Cyber; Base ve Mode gibi birkaç OP Stack L2’si ile birlikte Superchain’e de katıldı. Bu sayede, ortak bir vizyonu benimseyen Cyber, Sequencer’ından elde ettiği gelirin bir kısmını Optimism Collective’e geri verme taahhüdünde bulundu.
Cyber, web3 avantajlarıyla zenginleştirilmiş, kullanıcıların aşina oldukları web2 benzeri bir deneyim sunan sosyal uygulamaların oluşturulmasını kolaylaştırmayı hedefliyor.
Cyber; Hesap Soyutlama, Passkey ve Webauthn gibi bilinen kimlik doğrulama yöntemleri sayesinde kullanıcılar için FaceID cüzdan erişimini mümkün kılıyor. Cyber ayrıca Akıllı Hesapları yerel olarak destekleyerek, kullanımın artması için kritik olarak görülen gaz desteğine izin veriyor. Cyber, geliştiriciler için de sosyal uygulamaların özel ihtiyaçlarını karşılamak üzere ekip tarafından L2’ye entegre edilen özellikler içeriyor. Cyber’ın benzersiz altyapı özellikleri arasında yerleşik CyberConnect Protokolü ve CyberDB yer alıyor. Bunlar, geliştiricilerin sosyal verilerle güvenli ve verimli bir şekilde etkileşime girmesini ve bunları depolamasını sağlıyor.
Cyber, önümüzdeki ay boyunca, kullanıcıların dahil olup kullanabilecekleri proje ve uygulamaları çekmeye odaklandı. Bunun için geliştiricilere 2 milyon dolar ayrıldı. Ekosistem Hibeleri adı verilen programın pilot aşamasında 170 bin dolar değerinde CYBER dağıtıldı. İlerleyen dönemde ek hibe turları yapılacak. Cyber, yenilikçi sosyal uygulama ve altyapılar geliştiren ya da geliştirmeyi düşünen geliştiricileri, ekosistemine katılmaya davet ediyor. Cyber üzerinde proje geliştirmek isteyenler Geliştirici Dökümantasyonunu inceleyebilirler.
Ethereum, altcoin'lere olan borcunu ödemeye hazırlanıyor. Bitcoin’in 100 bin dolar bandına temasa hazır olduğu bir…
Son dönemin kripto dünyasında konuşulan 1. katman blok zinciri projelerinden SUI, ABD'li varlık yönetim devi…
Donald Trump'ın başkan seçilmesinin ardından kripto paralar konusunda bir yapı değişikliğine gitmesi beklenen ABD Menkul…
Özellikle Bitcoin ve Ether'de uzun vadeli beklemenin getirisinin ne kadar büyük olduğu bir kez daha…
Özellikle halving'in ilk günlerinde çılgınlık seviyesinde ilgi gören Bitcoin ağının meme token'ları, fiyattaki yükselişle birlikte…
ABD'de başkanlık yarışını Donald Trump'ın kazanmasıyla SEC karşısında artık çok daha güçlü bir konuma gelen…
Leave a Comment