Bağımsız blok zincirlerinin oluşturulmasını ve bu blok zincirlerinin birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan Cosmos ekosisteminin önemli parçası olan Juno Network, projelerin yarıştığı bir hackathon’la Türkiye’ye geliyor. Yarışmada ülkenin dört bir yanından üniversite blok zinciri kulüpleri ve geliştirici takımları yer alacak.
HackJuno Türkiye etkinliği, Juno Ekosistemi başta olmak üzere Cosmos ağını Türk blok zinciri ekosistemi ve pazarı içerisinde tanıtma amacı içeriyor.
Bu girişimin arkasındaki mantık, Cosmos ve Juno ekosistemini kullanan çok sayıda projenin geliştirilmesinin, Türkiye’yi uluslararası ve ulusal blok zinciri ile Web3 topluluklarının ön saflarında konumlandırma potansiyeline sahip olması.
0xWilds ekibinin koordinatörlüğünde gerçekleşecek hackathon, hem Cosmos ekosisteminin ve teknolojisinin daha yakından tanınmasına olanak sağlayacak. Ayrıca Juno üzerinde geliştirilecek olası uygulamalar için de ön ayak olacak. Geliştiriciler ve proje koordinatörlerinin yer aldığı takımlar iki gece boyunca aralıksız kodlama yaparak yarışacak.
Dolayısıyla blok zinciri, Web3 ve GameFi alanlarındaki potansiyel yetenekleri ve yaratıcıları ekosisteme kazandırmak bu etkinlikteki ana hedeflerden biri.
Türkiye’nin ilk Web3 laboratuvarı olan İstanbul Üniversitesi Web3 laboratuvarı, 20-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinliğin merkezi olacak.
Yaklaşık 10’dan fazla takımla birlikte toplam 60’a yakın yarışmacı projelerini geliştirip sunacak. Hackathon’da farklı projeler de yarışacak. Bundan dolayı jüri koltuğunda farklı alanlarda deneyim sahibi kişiler olacak. Bu isimler ise şöyle sıralanıyor;
Etkinlik, herhangi bir kâr amacı gütmeden ekosistem için değer oluşturmak ve bu değer sayesinde Türk blok zinciri ekosistemine katkı sağlamak için iyi bir fırsat olarak öne çıkıyor.
HackJuno Türkiye Hackathon direktörü Beyza Özcan, hackathon’a isteyen tüm üniversite öğrencilerinin takım oluşturmak kaydıyla tamamının katılabileceğini ifade etti.
Özcan, sorularımıza şu yanıtları verdi:
Türkiye’de böyle bir hackathon düzenleme fikri nasıl ortaya çıktı?
Hackathon fikrinin aslında ideathon tarzında bir yapı ile birleşmesini istedik. Bir fikir geliştirme fikrin uygulanabilir olması ve bunu da ekosistemde birlikte yapabilmeyi amaçladık. Ayrıca üniversite öğrencilerinin daha çok üreten bir ekosisteme odaklanmaları gerektiği yönünde bir düşüncemiz vardı. Biz de bu noktada bu üniversite öğrencilerine başta verdiğimiz Rust kodlama dil ve CosmWasm kontrat eğitimleri ile buraya dahil olabileceklerini ve yeni fikirler çıkabilecek projeleri görebileceğimizi düşünerek hareket ettik.
Hackathon’un amacı ve hedefleri konusunda neler söyleyebilirsiniz?
Yeni fikirler geliştirmek, birlikte sinerji oluşturmak ve diğer üniversiteli arkadaşlarla bu sinerjiyi geliştirebilmek ve genç yeteneklerin kendilerini keşfetmelerini sağlamak olarak sıralayabiliriz.
0xWilds ekibi, hackathon sürecinde hangi rolleri üstlenecek?
0xWilds ekibi, hackathon’un ilk süreci olan propasal’ın sunulması, hazırlanması ve örgütlenme aşamasında yer alarak hackathon’un yapılmasında en büyük paya sahip.
Hackathon’a kimler katılım sağlayabilecek?
Bir takım oluşturmak kaydıyla, Hackathon isteyen üniversite öğrencileri hepsi katılabilir.
Hackathon etkinliğine katılmak isteyenler, nasıl başvurabilirler ve süreçle ilgili bilgileri nereden edinebilirler?
HackJunoTurkey internet sitesinde formlar mevcut. Sadece doldurmaları yeterlidir.
Tüm piyasaları sarsan gümrük vergisi gerilimlerinin tavan yaptığı günlerin ardından Bitcoin'in üzerindeki satış baskısı azalmaya…
Kripto dünyasında yapay zeka (AI) ve blockchain’in birleştiği projeler yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Son…
Kripto para dünyasında her geçen gün daha fazla proje gündeme gelirken, bazıları altyapısı ve vizyonuyla…
45 milyar dolarlık yatırım şirketi a16z, 125’ten fazla zinciri birbirine bağlayan LayerZero’ya 55 milyon dolarlık ZRO alımıyla taze güç…
Kripto para piyasasında zaman zaman ciddiyetin yerini eğlenceye bıraktığı projeler görürüz. Fartcoin de bu tür projelerden biri…
Kripto para dünyasında her geçen gün yeni bir proje sahneye çıkıyor. Ancak bazıları yalnızca geçici…
Leave a Comment