Mağaza içi trafiği izlemek, insanların çevrim dışı alışverişlerini tahmin etmek ve alışveriş yapanlarla çevrim içi etkileşim kurmak için yapay zeka analitiğini kullanan bir şirket olan Cosmose AI, NEAR Vakfı ile ortaklık kurdu.
NEAR protokolünün yönetimini destekleyen bir oluşum olan vakıf, Cosmose AI firmasına bu ortaklık çerçevesinde bir yatırım da yaptı ancak meblağ açıklanmadı. Yapılan yatırımın ardından şirketin değerlemesi 500 milyon dolara ulaştı.
Louis Vuitton, Richemont, L’Oréal ve Estée Lauder gibi büyük firmalarla da çalışan Cosmose AI konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Bu yeni yatırımla birlikte Cosmose AI olarak Web3 prensiplerini yapay zeka destekli perakende ekosistemi ile birleştireceğiz. Alışveriş yapanlar ve perakende satıcıılar için sorunsuz bir ekosistem kurmaya devam edeceğiz”
Cosmose AI CEO’su Miron Mironiuk da, “Blok zinciri olmadan bir ödeme sistemi hayal etmek çılgınlık” dedi ve NEAR’ın kendilerine hızlı ve çok daha ucuz ödeme sistemleri sunacağını belirtti.
Şirketin iki ürünü olan Cosmose Media ve KaiKai, bu ortaklık vasıtasıyla Web3 odaklı yenilikleri daha da geliştirecek.
Bilindiği üzere kullanıcıların spesifik olarak istedikleri ürünleri bulmasına ve uygulama aracılığıyla ödeme yapmasına olanak tanıyan bir platform olan KaiKai; ödemeler, para iadesi ve ödüller için kullanılmak üzere kendi kripto parası Kai-Ching’i yarattı.
Cosmose CEO’suna göre KaiKai, belirli ürünler için yıllık işlem maliyetlerini PayPal veya Stripe’a kıyasla 50 kat düşürüyor.
Gate TR, Türkiye'deki orman yangınları sonrası 15 bin fidanlık üç hatıra ormanı kuruyor. CEO Kafkas…
Temmuz ayında altcoin'lerin kilit açılımlarında büyük hareketlilik olacak. TRUMP ve ZRO başta olmak üzere, 10…
SPK, PancakeSwap’a erişim engeli getirerek ilk kez bir merkeziyetsiz kripto para borsasına yönelik yaptırım uyguladı.…
BitMEX'in kurucusu Arthur Hayes, likidite daralması beklentisi nedeniyle kendi fonu Maelstrom'un elindeki tüm likit altcoin’leri…
SEC, dün onayladığı Bitcoin ve altcoin temelli GDLC ETF'inin piyasaya çıkışını beklemeye aldı.
İş Bankası'nın blok zinciri teknolojisi kullanarak gerçekleştirdiği Türkiye'nin ilk dijital Eurotahvil ihracı, deprem bölgesindeki üretici…
Leave a Comment