2020 yılının kasım ayında kripto para hizmetlerini ABD’li müşterilerine açan ve dönemin boğa sezonunun başlamasında büyük pay sahibi olan PayPal ile onun alt şirketi Venmo, ENS desteklerini açıkladılar.
Ethereum Name Service’in (ENS) arkasındaki şirket olan ENS Labs’in yaptığı açıklamaya göre artık ABD’li PayPal ve Venmo kullanıcıları, alıcı kişinin ENS ismini yazarak onlara kripto para gönderebilecek. Sistem ENS ismini otomatik olarak tanıyacak.
Bu tarz özelliklerin getirilmesi kripto gönderimlerinde yapılan hataları da ciddi şekilde azaltacak. Genelde, bu tarz transferlerde, ya uzun adresler yazılmak zorunda kalınıyor ya da manuel olarak QR kod okutulması gerekiyor.
Hatta dolandırıcılar zaman zaman değersiz bazı kripto paraları, kullanıcı cüzdanlarına göndererek onların işlem geçmişinde yer alıyorlar. Cüzdan sahibi ise, son işlemler üzerinden, adresin tümüne bakmadan gönderim yaptığında aslında, kendisine o değersiz transferi yapan dolandırıcıya para göndermiş oluyor. İşte ENS tarzı kısa ve basit çözümler, büyük hataların önüne geçiyor.
ENS Labs CEO’su Khori Whittaker yaptığı açıklamada, “Bu tarz geliştirmeler ile kripto paraların ana akım olmasını sağlamak ve daha rahata transfer edilebilmesini sağlamak istiyoruz” dedi.
ENS Labs şubat ayında da alan adı alma şirketi GoDaddy ile anlaşma yapmış ve ENS adreslerinin “.com” tarzı web adresleriyle entegre olabilmesine olanak tanımıştı.
Donald Trump'ın geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanı olarak aday göstereceğini açıkladığı Howard Lutnick, Tether ile milyar…
Trump döneminde trilyonlarca dolarlık para basılacağını ve bunun kripto para piyasasını olumlu etkileyeceğini öne süren…
Donald Trump'ın başkan seçilmesi ve ardından Gary Gensler'ın istifasıyla kripto para piyasasında yeni bir döneme…
Kripto sektörü, Trump'ın Scott Bessent'ı Hazine Bakanı olarak aday göstermesini olumlu karşıladı. Bessent, kriptoya sıcak…
Ethereum, altcoin'lere olan borcunu ödemeye hazırlanıyor. Bitcoin’in 100 bin dolar bandına temasa hazır olduğu bir…
Son dönemin kripto dünyasında konuşulan 1. katman blok zinciri projelerinden SUI, ABD'li varlık yönetim devi…
Leave a Comment