ABD’deki yasal gerilimler ve belirsiz düzenlemelerden dolayı ülke dışındaki yatırımlarını artırmayı seçen Ripple, bu amaca hizmet eden yeni bir adım daha attı. Önceki gün ortaya çıktığı üzere Ripple, Avrupalı kripto para borsası Bitstamp’ten hisse aldı. Şirket, bu alımı ilk çeyrekte yaparken kamuoyuna açıklamadı.
Ripple’ın Bitstamp’ten hisse satın almasının ardından şirketin bu hamleyi neden yaptığı ise merak konusu oldu. Ripple’ın genel müdürü Monica Long, artan sorulara cevap verdi. Long, The Block‘a yaptığı açıklamada, Ripple’ın faaliyetlerini ABD’nin ötesine genişletmek için harekete geçtiğini ve küresel pazardaki konumunu güçlendirmek adına hizmetlerini çeşitlendirmeyi hedeflediğini kaydederek son adımları bu doğrultuda attıklarını dile getirdi. Long, Bitstamp’ın kripto endüstrisinde köklü bir geçmişi olduğunu ve özellikle kurumsal alanda öne çıktığını belirtti. Borsanın Ripple için değerli bir ortak teşkil ettiğini ifade eden Long, “Bu nedenle Bitstamp’a yatırım yapma ve ortaklığımızı derinleştirme fırsatından heyecan duyuyoruz.” dedi.
Ripple yöneticisi, şirketin ödeme ürününü daha kullanışlı hale getirmek için Bitstamp dahil olmak üzere dünya genelinde birçok kripto para borsasıyla çalıştığını vurguladı. Bu iş birliği, itibari para birimlerinin alınıp satılmasını sağlayan mekanizmalar (fiat on/off rampaları) ve kripto para hizmetlerinin entegrasyonu gibi özellikler içeriyor.
Bitstamp CEO’su Jean-Baptiste Graftieaux, Ripple ve Bitstamp’ın 2017’den beri bir ortaklığı olduğunu söyledi. Graftieaux’ya göre, yatırımın bir sonraki aşaması, dünya çapındaki kurumlar için kriptonun güvenliği, güvenilirliği ve erişilebilirliğini artırmayı amaçlıyor ve bu da onlar için büyük bir memnuniyet kaynağı.
Ripple son zamanlarda bir dizi satın alım gerçekleştirdi. Kripto ödeme şirketi bu ayın başlarında, merkezi İsviçre’de bulunan bir kripto saklama girişimi olan Metaco’yu 250 milyon dolar karşılığında satın almıştı.
Son anlaşmalar, Ripple’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile yıllardır süren bir çekişme içinde olduğu bir dönemde gerçekleşti. SEC, 2020 yılında Ripple’ı XRP satışı yoluyla kayıt dışı olarak 1.3 milyar dolar toplamakla suçlamış ve ayrıca CEO Garlinghouse ile kurucu ortak Christian Larsen’e dava açmıştı. İki yılı aşkın süredir devam eden davada yakın zamanda bir kararın çıkması bekleniyor.
Kripto para piyasasında zaman zaman ciddiyetin yerini eğlenceye bıraktığı projeler görürüz. Fartcoin de bu tür projelerden biri…
Kripto para dünyasında her geçen gün yeni bir proje sahneye çıkıyor. Ancak bazıları yalnızca geçici…
Binance'in "Vote to Delist" oylaması sonuçlandı. Kullanıcılar, en çok oyu FTT'ye verirken gözler Binance'in açıklamasına…
Web3 alanında kariyer hedefleyenlerle deneyimli profesyonelleri buluşturan Dynamo Community, üç şehirlik etkinlik turunun İstanbul durağını…
Kripto dünyası, zincirler arası birlikte çalışabilirlik sorununa çözüm arayan birçok projeyle dolu. Synapse (SYN Coin Coin) de…
Kripto dünyasında karmaşık cüzdan adreslerini daha anlaşılır hale getirmek için geliştirilen çözümlerden biri olan Ethereum Name…
Leave a Comment