Ripple müşteri memnuniyeti departmanının başındaki isim olan Marcus Treacher son röportajında, şirketinin 2021 itibariyle teknolojisini tüm dünyaya nasıl taşımayı düşündüğünü anlattı.
Ripple’ın sınır ötesi hızlı ve ucuz ödeme teknolojisini dünyada şu an 350’den fazla şirket kullanıyor. 500’den fazla çalışana sahip olan şirket, başta Asya olmak üzere tüm dünyaya yayılmayı planlıyor. Marcus Treacher ise şirketin yayılma politikasıyla ilgili önemli bir röportaj verdi.
Ripple’da müşteri memnuniyetinden sorumlu kişi olan Marcus Treacher, Z/Yen yönetim kurulu başkanı Michael Mainell’la yaptığı konuşmada, firmanın gelecek yıldan itibaren tüm dünyadaki kurumsal şirketlere teknolojisini sunmak için büyük bir hazırlık içinde olduğunun müjdesini verdi. Bilindiği üzere, Ripple’ın bu teknolojisini kullanan firmaların yüzde 50’si MoneyGram gibi ödeme şirketleri ya da ona bağlı Bitso gibi borsalar. Diğer yüzde 50’yi ise bankalar oluşturuyor.
Treacher’ın da açıkladığı gibi Ripple’ın amacı müşterilerine dünya çapında ödemeler sunmak. Küresel çapta bir yayılma elde etmek için ise firma, MoneyGram gibi güvenilir şirketlerle ortaklık yapmayı hedefliyor. MoneyGram’ın şu anda 160’tan fazla ülkede ödeme süreçleri yönettiği biliniyor. Treacher konuyla ilgili olarak şu yorumu yapıyor:
“Bizim ağımızın büyüklüğü bağlantılı olduğumuz müşterilerin büyüklüğü kadar. Şu anda direkt olarak 45 ülkede ortaklarımız var. Ancak, örneğin Nium gibi bir dizi RippleNet üyesi aracılığıyla ya da Earthport gibi Singapur’daki bir merkez ofisi ile birçok başka ülkeye ulaşabiliyoruz.”
Bununla birlikte Ripple, kendi ağını kullanarak dünyanın her ülkesinde nakit ödemeleri sağlamak ve dolayısıyla milyonlarca insanın işini kolaylaştırma amacında. Treacher, şirketin MoneyGram’la olan ortaklık sayesinde 2021 ortalarında tüm dünyaya yayılabileceğini düşünüyor:
“2021’in ortalarına geldiğimizde çok daha büyük amaçları olan ve dünyaya yayılmış bir Ripple olacağını düşünüyorum. MoneyGram’la çok gelişmiş bir ilişkimiz var. Bu da bize dünyanın her yerinde sanal olarak nakit ödeme imkanı sağlıyor.”
Ripple için bir diğer önemli piyasa bölgesi ise Çin ancak şirket buraya girişi katı kurallar sebebiyle çok daha zor görüyor. Treacher’a göre; Ripple Çin’deki önemli merkezlerle zaten şu anda iş yapıyor ve şirketler bu bölge piyasasına girmek istiyorsa politik olaylar mutlaka azalmalı ve ortam rahatlamalı.
Tüm bunların yanında Ripple yeni bir kredi platformu yaratmayı da planlıyor. Treacher ayrıca Ripple’ın sadece ödemeler konusunda değil, kredi verme projelerinde de ön plana çıkmak istediğini söyledi. Firma birçok ödeme şirketi için hala sorun olan acil likidite problemini de bu sayede çözmeyi planlıyor.
Donald Trump'ın başkan seçilmesi ve ardından Gary Gensler'ın istifasıyla kripto para piyasasında yeni bir döneme…
Kripto sektörü, Trump'ın Scott Bessent'ı Hazine Bakanı olarak aday göstermesini olumlu karşıladı. Bessent, kriptoya sıcak…
Ethereum, altcoin'lere olan borcunu ödemeye hazırlanıyor. Bitcoin’in 100 bin dolar bandına temasa hazır olduğu bir…
Son dönemin kripto dünyasında konuşulan 1. katman blok zinciri projelerinden SUI, ABD'li varlık yönetim devi…
Donald Trump'ın başkan seçilmesinin ardından kripto paralar konusunda bir yapı değişikliğine gitmesi beklenen ABD Menkul…
Özellikle Bitcoin ve Ether'de uzun vadeli beklemenin getirisinin ne kadar büyük olduğu bir kez daha…
Leave a Comment