Kripto para birimleri dünyasında son dönemin öne çıkan kavramlarından biri de ‘security token’, yani Türkçe karşılığı ile menkul kıymet token’ları.
Menkul kıymet token’larını açıklığa kavuşturmadan önce utility token’ların, yani hizmet token’larının ayrımını yapmak önemli. Hizmet token’ları, kullanıcı token’ları veya uygulama token’ları olarak da adlandırılır ve bir şirketin ürününe veya hizmetine erişimde kullanılır. Hizmet token’larının belirleyici özelliği, yatırım amacıyla tasarlanmamış olmalarıdır. Uygun şekilde yapılandırılmışsa, hizmet token’ları menkul kıymet yasalarına tabi olmazlar. Ethereum platformunun ERC-20 token’ları, hizmet token’larıdır.
Menkul kıymet token’ları ise bir öz sermaye, sınırlı sorumlu ortaklık şirketinin hisseleri veya mal gibi gerçek varlıklar tarafından desteklenir. Ayrıca menkul kıymet yasalarına da tabidirler. Menkul kıymet token’larının şirket hisselerinin temsilinde radikal bir değişiklik yaratacağı ifade ediliyor. Ek olarak gayrimenkul sektöründe de menkul kıymet token’larının kullanımı üzerinde yoğun çalışmalar mevcut.
Bitcoin ve Ether spot ETF ürüleri de bulunan varlık yöneticisi şirket Bitwise'da yöneticiler Matt Hougan…
Donald Trump'ın dijital varlıklardan sorumlu yönetici olarak seçtiği isimlerden olan Bo Hines, Connecticut eyaletinin Bitcoin…
Eric Trump ve Donald Trump Jr.'ın ciddi yatırımlarının olduğu madencilik şirketi American Bitcoin, özel hisse…
Almanya'nın en büyük bankacılık grubu olan Sparkassen-Finanzgruppe, bireysel müşterilerine kripto para hizmetleri sunmaya başlayacak. Grup,…
Donald Trump'ın “Büyük Güzel Yasa” olarak adlandırdığı vergi indirimi yasası için ABD Senatosu'nda görüşmeler ve…
Elon Musk ile Donald Trump arasında soğuk rüzgarlar esmeye devam ederken, Musk'ın yeni parti kurmaktan…
Leave a Comment