Kripto para birimleri dünyasında son dönemin öne çıkan kavramlarından biri de ‘security token’, yani Türkçe karşılığı ile menkul kıymet token’ları.
Menkul kıymet token’larını açıklığa kavuşturmadan önce utility token’ların, yani hizmet token’larının ayrımını yapmak önemli. Hizmet token’ları, kullanıcı token’ları veya uygulama token’ları olarak da adlandırılır ve bir şirketin ürününe veya hizmetine erişimde kullanılır. Hizmet token’larının belirleyici özelliği, yatırım amacıyla tasarlanmamış olmalarıdır. Uygun şekilde yapılandırılmışsa, hizmet token’ları menkul kıymet yasalarına tabi olmazlar. Ethereum platformunun ERC-20 token’ları, hizmet token’larıdır.
Menkul kıymet token’ları ise bir öz sermaye, sınırlı sorumlu ortaklık şirketinin hisseleri veya mal gibi gerçek varlıklar tarafından desteklenir. Ayrıca menkul kıymet yasalarına da tabidirler. Menkul kıymet token’larının şirket hisselerinin temsilinde radikal bir değişiklik yaratacağı ifade ediliyor. Ek olarak gayrimenkul sektöründe de menkul kıymet token’larının kullanımı üzerinde yoğun çalışmalar mevcut.
Donald Trump'ın geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanı olarak aday göstereceğini açıkladığı Howard Lutnick, Tether ile milyar…
Trump döneminde trilyonlarca dolarlık para basılacağını ve bunun kripto para piyasasını olumlu etkileyeceğini öne süren…
Donald Trump'ın başkan seçilmesi ve ardından Gary Gensler'ın istifasıyla kripto para piyasasında yeni bir döneme…
Kripto sektörü, Trump'ın Scott Bessent'ı Hazine Bakanı olarak aday göstermesini olumlu karşıladı. Bessent, kriptoya sıcak…
Ethereum, altcoin'lere olan borcunu ödemeye hazırlanıyor. Bitcoin’in 100 bin dolar bandına temasa hazır olduğu bir…
Son dönemin kripto dünyasında konuşulan 1. katman blok zinciri projelerinden SUI, ABD'li varlık yönetim devi…
Leave a Comment