Coin rehberi

2013 Bitcoin fiyatı: 2013’te Bitcoin ne kadardı?

2013 Bitcoin fiyatı

Bitcoin her geçen gün rekorlarına rekor eklerken Bitcoin dünyasıyla yeni tanışan yatırımcılar da Bitcoin’in geçmiş yıllardaki fiyatını merak ediyor. 2013 Bitcoin fiyatı neydi, 2013’te Bitcoin kaç dolardı ve o yıl Bitcoin ekosistemin yaşadığı gelişmeler nelerdi?

2013 Bitcoin için bir hayli ilginç yıllardan birisi olarak kayda geçti. Bitcoin’in insanlar tarafından tanınmasıyla birlikte, kullanım alanları da genişledi. Ancak bu kullanım alanlarının yasal olduğu söylemek 2013 için pek mümkün değildi.

Bitcoin Rehberi yazımızda da değindiğimiz üzere Bitcoin ağında gerçekleşen işlemler bloklara kaydediliyor. Yapılan işlemlerin hangi cüzdan adresleri arasında yapıldığı görülebilirken işlemi yapanların kim olduğu bilinemiyor.

Geçmişte Bitcoin blok zincirindeki işlemlerin takibini yapmak için kullanılan araçlar yoktu veya çok azdı. Son yıllarda devletler bu gibi araçları edindiler ve şirketler de günden güne bu konuda teknolojilerini geliştiriyorlar.

Dolayısıyla o yıllarda Bitcoin’in darkweb üzerindeki yasa dışı alışveriş sitelerinde kullanımı yaygındı. Bunlardan en meşhuru Silk Road’du. Silk Road, 2013 yılında Bitcoin gündemini sarstı, çünkü o yıl FBI bu siteye ve sitenin Bitcoin cüzdanlarına el koydu. Silk Road’a ait Bitcoin’ler yüz binlerle ifade ediliyordu.

Bitcoin 2013’te ne kadardı?

  • 2013 yılı ortalama Bitcoin fiyatı: 189,54 dolar
  • 2013 en düşük Bitcoin fiyatı: 13,40 dolar
  • 2013 en yüksek Bitcoin fiyatı: 1,151 dolar
  • 1 Ocak 2013 Bitcoin fiyatı: 13,56 dolar
  • 31 Aralık 2013 BTC fiyatı: 731 dolar

İlginizi Çekebilir | Yıllara Göre Bitcoin Fiyatı

Peki 2013 Bitcoin fiyatını etkileyen diğer önemli gelişmeler nelerdi?

2013’ün başına gidecek olursak, kripto para borsalarından Coinbase, Şubat 2013’de 1 milyon Amerikan Doları değerinde Bitcoin satışı gerçekleştiğini kamuoyuyla paylaştı. O zamana kadar bir ay içerisinde gerçekleşen en büyük Bitcoin satışlarından birisiydi.

Nisan 2013’te ise önde gelen borsalardan Mt. Gox, kullanıcıların aşırı yüklenmesi ve yetersiz kapasitesi sebebiyle işlemlerin gecikmesine yol açtı. Bu gecikmeler de Bitcoin fiyatının 266 dolardan 76 dolara düşmesine sebep oldu.

Bitcoin 2013’de popülerliğini arttırmaya devam ederken, Lefkoşa Üniversitesi’nden Bitcoin için “yarının altını” yorumu geldi ve öğrencilere, öğrenim ücretleri için Bitcoin’i bir ödeme yöntemi olarak kullanılabileceği bildirildi.

Elbette gelişmeler pozitif yönde seyrederken her şeyin çok iyi yönde gitmesi de pek mümkün değildi. Yılın son günlerinde, 5 Aralık 2013’te Çin Halk Bankası, Çin finans kuruluşlarının Bitcoin kullanmasını yasakladı. Bu haberden sonra da Bitcoin’in değeri düştü. Çin’de en çok kullanılan dijital platformlardan birisi olan Baidu, hizmetleri için Bitcoin kabul ederken bu yasaklamayla birlikte Bitcoin kabul etmeyi bıraktı.

Bitcoin hakkında daha fazla gelişme için Bitcoin haberleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Leave a Comment
Paylaş
Tarafından Yayınlandı
Barış Yalçınkaya

yakın zamanda Gönderilenler

Aynı Bitcoin balinası, HBO fragmanının yayınlandığı gün tekrar ortaya çıktı

Bitcoin'in 2009'da piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra madencilik yoluyla çıkarılan 3 milyon doların üzerindeki…

5 Ekim 2024

PayPal’ın sabit coin’inde “tombul parmak” şüphesi: Bir anda 5 katına çıktı

Akşam saatlerinde PayPal USD'nin (PYUSD) fiyatında dikkat çekici bir hareketlilik görüldü. OKX borsasında fiyat, dakikalar…

4 Ekim 2024

Binance’ten GDV (RWA) raporu: “Patlama yaşanıyor”

Binance borsası Gerçek Dünya Varlıkları (GDV'ler-RWA'lar) konusunda önemli bir rapor yayımladı. Özellikle BlackRock ve Franklin…

4 Ekim 2024

ABD’de istihdam ve işsizlik verileri açıklandı: Beklenenden çok daha yüksek geldi

ABD'de tarım dışı istihdam rakamı 254 bin olarak açıklandı. Beklenti 150 bindi. %4.2 olarak beklenen…

4 Ekim 2024

Coinbase’den izinsiz sabit coin’ler için liste dışı kararı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase, Avrupa Ekonomik Bölgesi'ndeki hizmetlerinde MiCA kapsamına…

4 Ekim 2024

Pantera Capital, kripto ve ABD seçimlerini değerlendirdi: “Fark etmez”

Tüm dünya Ortadoğu'daki sıcak gelişmelere kilitlenmişken, ABD seçimlerine ise 1 aylık süre kaldı. 5 Kasım'daki…

4 Ekim 2024