Büyük gün geldi, çattı. ABD seçimlerinin başlamasına bir günden az bir süre kaldı. Bitcoin, 6-7 ay boyunca içinde hareket ettiği alçalan genişleyen kamayı yukarı yönlü kırmayı başarmıştı. Kamayı oluşturan diyagonal direnç, geçtiğimiz iki hafta boyunca destek görevi gördü ve Bitcoin bu bölgenin üstünde haftalık kapanışlar yapıyor. Bitcoin’in yaz aylarından beri büyük bir yol katettiğini söyleyebiliriz. 49 bin dolar seviyelerinden 73 bin dolar seviyelerine kadar yeniden yükseliş yaşayan Bitcoin, BTC.D’nin de (Bitcoin dominasyonu) yükselmesine olanak sağlıyor bu süreçte. Bitcoin’in 65 bin dolar seviyesinde tutunması gereken bir süreci yaşıyoruz.
Bitcoin dominansı, 2024 Nisan-Ekim arasında geçmediği sarı majör direnç bölgesini geçmeyi başardı ve bu durum, altcoin piyasası için kısa vadede çok da iyi bir haber değil. Bitcoin’in bu dönemde piyasayı domine etmek için daha fazla alana sahip olacağını söyleyebiliriz. Sarı bölge, %57-58 aralığını kapsıyor ve bu bölge yeni potansiyel destek bölgesi görevi görecektir. Yeşil bölge ise %61-63 aralığını kapsıyor ve bu bölge majör direnç bölgesini oluşturuyor. Haftalık zaman diliminde BTC.D’nin aşırı alım bölgesine girdiğini görüyoruz ve en azından kısa vadede doyuma ulaşmaya yakın olduğunu düşünebiliriz. Bitcoin dominansının Bitcoin yükselirken yükselmesi, orta vadede altcoin yatırımcılarını mutlu eder. Burada önemli nokta, Bitcoin’in güçlü kalmaya devam etmesi ve yükselişini sürdürmesi olacaktır.
Yatırımcılarına ve kripto para takipçilerine hayal kırıklığı yaşatan Ether ise yeniden beklenen kırılım için hazır olmadığını gösterdi. Ether’in yeşil majör direnç bölgesine yaklaşmışken yeniden satış yediğini görüyoruz. ETH/BTC paritesi ise çok uzun bir süre sonra aşırı satış potasına girdi. ETH/BTC, en son 2023 yılının Ekim ayında aşırı satış potasına girmişti. Ether’in güçsüzlüğü, artık sınırları zorlar dereceye ulaştı diyebiliriz.
Total Market Cap ise kritik bölgelerin arasında sıkıştı kaldı. Beyaz diyagonal trend, geçtiğimiz hafta direnç olarak tekrar test edildi ve yeniden geçilemedi. Bu yaşanırken Total Market Cap’in yeşil majör destek bölgesine de yakın olduğunu unutmamak gerekir. Görünüm, bize çok yakında büyük bir hareketin kripto para piyasasını bekliyor olduğunu göstermekte. ABD başkanlık seçimlerinin de etkisi muhtemelen olacaktır. Donald Trump, tam anlamıyla bir “kripto para dostu” oldu. Kamala Harris de sektörü baltalamayacaklarını söylemişti. Her halükarda Donald Trump’ın seçilmesi, kripto para yatırımcıları için çok daha makul bir seçenek.
2.45 trilyon dolar bölgesi geçildiğinde kripto para piyasası oldukça rahatlayacaktır. Yakın gelecekte muhakkak 2 trilyon doların üstünde tutunmaya devam etmeliyiz.
Altcoin Market Cap, altcoin piyasasının güncel durumunu çok net bir şekilde özetliyor. Ether’in devre dışı bırakıldığı Total Market Cap 3’de daha iyi bir konumdayız fakat Ether’in dahil olduğu Altcoin Market Cap’te pembe kanal da kırılamadı, pembe minör direnç bölgesi de geçilemiyor. Bu iki bölge üstüne yerleşmeyi henüz başaramadı. Altcoin piyasası, belirsizlikleri fiyatlamaya devam ediyor ve özellikle Ether’in güçsüzlüğü sürüyor. Bazı altcoin’ler Ether’e kıyasla çok daha iyi durumda. Bunlara BNB,SOL ve TRX’i örnek gösterebiliriz. ARKM ve SUI gibi bazı görece yeni altcoin’ler de güçlü performanslar sergiliyor. Altsezonun gelmesi için kanıtlanması gerekenler var. Kritik destek bölgelerini kaybeden ürünlerde yeni pozisyon almak için acele edilmemeli ve haftalık kapanışlar muhakkak dikkate alınmalı.
Altcoin piyasası ne durumda?
ARKM, çok uzun bir süre boyunca içinde dalgalandığı sarı kanalı yukarı yönlü kırmayı başardı. Altcoin piyasasının güçlü ürünlerinden biri olan ARKM, 1.6 – 1.8 dolar aralığını kapsayan turkuaz majör direnç bölgesini ise henüz geçemedi. Bu bölgenin geçilmesi için altcoin piyasasının da biraz rahatlaması gerekiyor. ARKM’ın 1.30 – 1.35 dolar aralığının üstünde kalmaya devam etmesi, şimdilik yeterli olacaktır.
Arbitrum, Türk yatırımcılarının yakından takip ettiği projelerden biri. ARB’nin geçtiğimiz hafta çok güçsüz bir haftalık kapanışa imza attığını görüyoruz. İki haftalık zaman diliminde kırmızı bölgenin ilk defa altında gelen bir kapanış gerçekleşti. Mevcut görünümün pozitif olduğunu söylemek mümkün değil.
PEPE, mümkün olduğunda güçlü kalmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda PEPE, krem direnç bölgesini test ederken yeni hamle yapmak, mantıklı görünmüyordu. PEPE’nin nihayet diyagonal desteğe ulaştığını görüyoruz. Bu bölge, PEPEseverler için çok daha makul bir bölge gibi görünüyor. PEPE’de 0.00000790 seviyesi kırılırsa düşüşün devam edebileceği unutulmamalı.
Dogecoin, güçlü kalmayı sürdürüyor. Altcoin piyasası çok kötü bir durumdayken DOGE’da Elon Musk etkisiyle de pozitif ayrışmanın yaşandığı söylenebilir. Mor bölge, geçtiğimiz hafta test edilmişti ve bu bölgeden ret yenmişti. DOGE’un mor bölgeden ret yemesi, elbette çok doğal. Buna rağmen yeni haftada da yukarı yönlü yeni bir adım attığı görülüyor. Mevcut süreçte DOGE’un 0.14 seviyesi üstünde tutunmasını isteriz.
AAVE, geçtiğimiz aylarda pembe bölgenin üstüne yerleşmişti. 114 – 137 dolar aralığını kapsayan pembe bölgenin yeni majör destek bölgesi hâline gelebileceğini konuşmuştuk. AAVE, bu hafta tam da bu sınavı veriyor. Pembe bölge, bu kez majör desteğe dönüşmesi umuduyla test ediliyor. AAVE, pembe bölgenin üstündeyken pembe bölgenin “ucuz” olduğunu söyleyebiliriz. Pembe bölge kırılırsa, pembe bölgenin “pahalı” olduğu bir ortama erişiriz. Kritik bir sınav.
Ethereum kurucularından Vitalik Buterin'in küçük bir meblağ da olsa, bir altcoin'de alım yapması bu token'da…
Geçen seneden bu yana ciddi bir yükseliş ivmesi yakalayan SUI'de ağ durdu. Validatörlerin doğrulamaları yapamamasıyla…
2020'den bu yana düzenli olarak Bitcoin alımlarını sürdüren MicroStrategy şirketinde Michael Saylor'ın şirket üzerindeki oy…
Kripto para dünyasının "yaramaz çocuğu" Justin Sun kendisinden bir şekilde söz ettirmeyi başarıyor. Sun, 2019'da…
MicroStrategy şirketinin her geçen gün daha fazla Bitcoin alması ve Bitcoin fiyatının da yükselmesi, hisselere…
Bitcoin perşembe sabahı sert yükseldi ve 97 bin doların da üzerine çıktı. ABD seçimlerinden bu…
Leave a Comment