Bir adam, 20 Haziran 2018 Çarşamba günü Güney Kore'nin başkenti Seul'deki Bithumb döviz bürosunda kripto para birimlerinin fiyatlarını gösteren monitörlerin önünden geçiyor. Birkaç hafta içinde ikinci Güney Kore borsası olan Bithumb'ın bir hırsızlığın kurbanı olduğunu açıklamasının ardından sanal para birimleri düştü ve dijital varlık ticareti mekanlarının güvenliğine ilişkin endişeler yenilendi. Fotoğrafçı: Getty Images aracılığıyla Jean Chung/Bloomberg
Fotoğraf: Getty Images/Bloomberg
Son günlerde kripto para piyasasında bir Güney Kore fenomeni yaşanıyor. Kripto para ve blok zinciri verileri sağlayan analiz şirketi Kaiko’ya göre, ülkenin resmi para birimi olan Kore Wonu (KRW) ile yapılan işlemler, küresel ölçekte ABD Doları (USD) ile yapılan işlemlerin payını geride bıraktı.
Güney Kore borsaları, haziran ayının son haftasında işlem hacimlerinde kayda değer bir artış yaşadı. Günlük işlem hacmi önemli ölçüde artarak 4 milyar doların üzerine çıktı. Bu süre zarfında Kore Wonu (KRW) işlem hacminin ABD Doları işlem hacmini geride bırakması, ülkede kripto paralara olan yüksek talebi daha da açık bir şekilde ortaya koydu. Bu artışın arkasındaki temel faktörün 4 milyar dolarlık günlük hacmin yaklaşık 3.6 milyar dolarını oluşturan altcoin alım satımına bağlanabileceği söylendi.
Güney Kore’deki borsaların hacimlerinde görülen keskin artış, öncelikle WAVES ve BCH ile başladı. Rusya’daki darbe girişiminin yanı sıra piyasa yapıcı şirket DWF Labs’ın projeye yatırım yapacağı ve destekleyeceği haberi, WAVES’in fiyatının yüzde 90 artmasını sağladı. Öte yandan Bitcoin Cash (BCH) de ABD’li finans devleri tarafından desteklenen, ABD merkezli kurumsal borsa EDX Markets’te listelenen dört kripto paradan biri olmasıyla iki haftada yaklaşık yüzde 200 arttı.
Son olarak Kaiko’ya göre kripto para piyasası, 2023’ün ikinci çeyreğinde spot işlem hacimlerinde sert bir düşüşe tanık olurken 2020’den bu yana gözlemlenen en düşük seviyelere ulaştı. Bu gerileme sırasında en büyük kripto para borsası Binance, spot işlem hacimlerinde önemli bir kayıp yaşadı ve yaklaşık yüzde 70’lik düşüş kaydetti. İkinci çeyrekte, Coinbase, Kraken, OKX ve Huobi gibi diğer önde gelen borsalarda da işlem hacimlerinde yüzde 50’yi aşan düşüşler gözlemlendi.
Wellgistics, XRP’yi ödeme ve rezerv aracı olarak benimseyerek sağlık sektöründe hızlı ve düşük maliyetli işlemler…
Diem projesinin ardından yeniden kriptoya yönelen Meta, içerik üreticilerine yapılan ödemelerde stabil coin kullanarak verimliliği…
Eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes, küresel likiditenin Hazine Bakanlığı tarafından şekillendirildiğini savunarak, Bitcoin’in 2028’e kadar…
Standard Chartered yöneticisine göre artan kurumsal ilgi ve ETF girişleri, Bitcoin’i yeni rekorlara taşıyabilir. Banka,…
CryptoQuant’ın yaptığı paylaşıma göre Ethereum, 2019'dan bu yana ilk kez Bitcoin karşısında aşırı değersiz seviyelerde.…
OCC, ulusal bankaların müşterileri adına kripto alım satımı yapabileceğini açıkladı. Yeni karar, bankalara kripto hizmetlerinde…
Leave a Comment