Elinizde bir miktar birikmiş paranız var ve bunu her geçen gün değeri katlanarak artan Bitcoin’e yatırarak değerlendirmek istiyorsunuz. Birikmiş paralarınızı Bitcoin’e yatırdınız fakat unutmamanız gereken bir şey daha var. Bitcoin’lerinizi güvene almak ve çalınma riskini en aza indirmek. Bunun için çeşitli bitcoin cüzdanları yine çeşitli vaatlerle devreye giriyor. Bitcoin cüzdanı çeşitleri nelerdir ve Bitcoin cüzdan nasıl alınır?
Bitcoin cüzdanı çeşitlerini mobil, masaüstü, donanım ve web olmak üzere dört gruba ayırabiliriz.
Mobil bitcoin cüzdanları da kendi içerisinde telefonların işletim sistemlerine göre; Android, IOS, Windows Phone ve Blackberry olmak üzere 4’e ayrılıyor.
Telefonunuza indirdiğiniz bitcoin cüzdanı uygulamalarıyla bitcoinlerinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz ancak bu pek de tavsiye edilen bir yöntem değil. Yine de tercih etmek isterseniz Green Adress, Coinomi, Coin.Space, Simple Bitcoin, Electrum, Bitcoin Wallet, Breadwallet, Bither, GreenBits, ArcBit, BTC.com, Copay, Airbitz ve Mycelium adlı uygulamalar bu ihtiyacınızı gideriyor.
Masaüstü bilgisayarınıza ve dizüstü bilgisayarınızı kurduğunuz bir programdır. Bitcoinlerinizi saklamanın en güvenli yöntemi olarak kabul edilebilir. Bugüne kadar bilgisayara kurulmuş bir programda saklanan bitcoinlerin çalındığı görülmemiştir ancak yine de bir risk barındırır. Bu riski de bertaraf etmek için bu cüzdanı internet bağlantısı olmayan bir bilgisayara kurmanız daha akıllıca olacaktır.
Bitcoin Knots, Bitcoin Core, MultiBit HD, Armory, Electrum, mSIGNA, Bither, ArcBit, Copay, BitGo ve Green Adress bilgisayarınıza kurabileceğiniz bitcoin cüzdanlarıdır.
Tamamen bitcoin cüzdanı olmak için üretilmiş aletlerdir. Kimisi USB bellek büyüklüğünde kimisi ise daha büyük olabilmektedir. Yine bitcoinlerinizin güvenliğini sağlamanın en iyi yöntemlerinden biridir. Trezor, Ledger Nano, Digital Bitbox ve KeepKey donanımsal bitcoin cüzdanı üreten markalardandır.
Kolaylıkla bitcoin cüzdanı oluşturabileceğiniz birer internet siteleridir. Bu internet sitelerine üye olarak bitcoin cüzdanı yaratılabilir. Başlıcaları; Coinapult, Coinbase, Xapo, BTC.com, BitGo, Green Adress, Coin.Space ve Blockchain.info’dur.
45 milyar dolarlık yatırım şirketi a16z, 125’ten fazla zinciri birbirine bağlayan LayerZero’ya 55 milyon dolarlık ZRO alımıyla taze güç…
Kripto para piyasasında zaman zaman ciddiyetin yerini eğlenceye bıraktığı projeler görürüz. Fartcoin de bu tür projelerden biri…
Kripto para dünyasında her geçen gün yeni bir proje sahneye çıkıyor. Ancak bazıları yalnızca geçici…
Binance'in "Vote to Delist" oylaması sonuçlandı. Kullanıcılar, en çok oyu FTT'ye verirken gözler Binance'in açıklamasına…
Web3 alanında kariyer hedefleyenlerle deneyimli profesyonelleri buluşturan Dynamo Community, üç şehirlik etkinlik turunun İstanbul durağını…
Kripto dünyası, zincirler arası birlikte çalışabilirlik sorununa çözüm arayan birçok projeyle dolu. Synapse (SYN Coin Coin) de…
Leave a Comment