Hacker’ların, yaklaşık bir yıldır içinde 69 bin 370 BTC (yaklaşık 720 milyon dolar) tutan bir cüzdana giriş yapmaya çalıştıkları bildirildi.
Bitcoin cüzdan verilerini takip eden bir siteye göre bu cüzdan, dolaşımdaki BTC’ler arasında en fazlasını tutan 7. cüzdan konumunda ve uzmanlar hack olayının gerçekleşmesi durumunda bunun tam bir darbe olacağını belirtiyorlar.
Bilindiği üzere Bitcoin’in ortaya çıktığı 2009 yılından bu yana birçok cüzdan vakası yaşandı. İnsanlar ya Bitcoin’lerini tuttukları bu cüzdanların şifrelerini kaybettiler ya da farkında olmadan cüzdanlarını attılar ve bir daha bulamadılar.
Bitcoin fiyatının aşağı ve yukarı hareketleri insanları heyecanlandırdı ve şifreleri kaybedilen bu cüzdanlar umutsuzca da olsa açılmaya çalışıldı. Hatta 300 bin dolar barındıran cüzdanı açmak için eski bir Google mühendisi bile tutuldu. İnsanların satın alabileceği, indirebileceği ve kırılması gereken Bitcoin cüzdanlarına girmeye çalışabileceği “All Private Keys” adlı bir pazar bile bulunuyor.
Pazartesi günü, siber suç istihbarat şirketi Hudson Rock’ın Teknoloji Sorumlusu Alon Gal, adresi 1HQ3Go3ggs8pFnXuHVHRytPCq5fGG8Hbhx olan 720 milyon dolarlık Bitcoin cüzdanının popüler “hack” forumu RaidForums’da ilan edildiğini fark etti.
Motherboard’a konuşan Gal konuyla ilgili olarak, “Siber suçluların ortak amaçlarından biri de Bitcoin cüzdanlarının şifrelerini kırmaktır. Cüzdanlar genellikle güçlü parolalarla korunur ve bir hacker onu kıramadığı zaman büyük GPU gücüne sahip bilgisayarlarla çalışan başka korsanlara satabilir. Bu cüzdan için de aynısı geçerli gözüküyor ancak onu kırmaya çalışanlar ise bu dolaşımda olma durumu devam ettiğine göre hala başarılı olamamışlar” dedi.
Aslında bilgisayar korsanları çeşitli durumlarda cüzdanı takas da ediyorlar. Geçen yıl 29 Haziran’da humerh3 kullanıcı adlı biri, cüzdanı en popüler forumlardan biri olan Bitcointalk’ta satmaya çalıştı. Başka bir forum üyesi, bu yılın başlarında da 720 milyon dolarlık cüzdanın “All Private Keys” sitesinde listelendiğini fark etti. Bu cüzdan artık bu sitede olmasa da başka bir siteye konuldu.
Bununla birlikte, etrafta dolaşan bu wallet.dat dosyasının aslında kayıp Bitcoin’i içereceğinin garantisi yok. Uzmanlara göre; kişinin bu cüzdanı 1HQ3Go3ggs8pFnXuHVHRytPCq5fGG8Hbhx adresine sahip olacak şekilde taklit etmesi ancak Bitcoin’leri almak için ihtiyaç duyduğu özel anahtarlara sahip olmaması da mümkün.
Donald Trump'ın temmuz ayında vadettiği Bitcoin rezervi gerçeğe dönüşmeye yakın olabilir. Reuters'ın haberine göre, Trump'ın…
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, 20 Ocak'ta görevden ayrılacağını duyurdu.
Ethereum kurucularından Vitalik Buterin'in küçük bir meblağ da olsa, bir altcoin'de alım yapması bu token'da…
Geçen seneden bu yana ciddi bir yükseliş ivmesi yakalayan SUI'de ağ durdu. Validatörlerin doğrulamaları yapamamasıyla…
2020'den bu yana düzenli olarak Bitcoin alımlarını sürdüren MicroStrategy şirketinde Michael Saylor'ın şirket üzerindeki oy…
Kripto para dünyasının "yaramaz çocuğu" Justin Sun kendisinden bir şekilde söz ettirmeyi başarıyor. Sun, 2019'da…
Leave a Comment