Birinci katman omnichain akıllı sözleşme platformu olan, aynı zamanda karmaşık çapraz zincir etkileşimlerini olabildiğince düşük maliyetle yönetmek üzere tasarlanan Gravity, hem daha verimli ve ölçeklenebilir, hem de güvenli bir mekanizma sunma hedefiyle yola çıktı. Bu entegre ve akıcı çözüm sayesinde Gravity, Web3 içerisinde kullanıcılar ve geliştiriciler arasındaki etkileşimleri geliştirme potansiyeline sahip olmasının yanı sıra, kitlesel adaptasyon için gereken kompleksite (complexity) ve ölçeklenebilirlik (scalability) çözümlerini de sağlıyor.
Gravity, kitlesel adaptasyon ve tam zincir soyutlaması için oluşturulmuş bir ‘omnichain settlement’ katmanı ve temelinde Sıfır Bilgi Kanıtları (Zero-Knowledge Proofs) gibi ileri teknolojiler, stake destekli mimari ve en yeni konsensüs mekanizmalarını barındırıyor. Bu yapılar; yüksek performans, ileri seviye güvenlik ve işlem maliyeti verimliliği sağlar. Full-chain abstraction (tam zincir soyutlaması) ile Gravity, teknik karmaşıklıkları son kullanıcılara yansıtmıyor ve kullanıcı dostu bir deneyim ile zincir üstü etkileşimlerin zorlayıcı detaylarına maruz bırakmadan sorunsuz bir kullanım sunuyor.
Gravity, ayrıca yüksek verim gerektiren uygulamaların (high-throughput applications) taleplerini karşılamak için, yine yüksek performanslı ve hızlı olan zincirinin olanaklarından maksimum şekilde yararlanmak üzere tasarlanmış bir zincirler arası çözümleme protokolüne de (cross-chain settlement protocol) sahip. Bu protokol, uygulamaların herhangi bir zincirdeki kullanıcıların yapmak istedikleri için Gravity’yi çözümleme katmanı olarak kullanmalarına olanak tanıyor. Smart Savings gibi öncü uygulamalar vasıtasıyla bu özellik, geliştirme paradigmasını, denetlenemeyen zincir dışı işlemlerden kritik önemdeki Gravity’ye aktararak açık, ve “code-is-law” (kod kanundur) mantalitesine sahip bir veritabanına değiştiriyor.
Gravity, Galxe ekosistemi ve Galxe’nin mevcut ürün yelpasi Quest, Compass, Passport, Score, Alva ve Identity Protocol’e entegre edilecek. Bu entegrasyonla birlikte, Gravity’nin, Ethereum’daki sayının iki katı olan, ayda 60 milyondan fazla işlem gerçekleştirmesi bekleniyor. Bu durum kullanıcı aktivitesi bakımından onu en aktif zincirlerden biri olarak konumlandıracak. Bu entegrasyonun projelerin geniş bir kullanıcı tabanına erişmesini sağlamasının yanında, aynı zamanda var olan kullanıcıların elde tutulmasını da ciddi şekilde kolaylaştırması bekleniyor.
Gravity, projelerin Web3 kullanıcıları için geniş bir çözüm yelpazesi oluşturmasına olanak tanırken, Galxe ekosistemi içindeki 20 milyon kullanıcıya erişim imkanı sunuyor.
Gravity’nin lansmanı iki aşamada gerçekleşecek. Arbitrum Nitro stack ile güçlendirilen Gravity Alpha Mainnet, Haziran 2024’te faaliyete geçecek ve ardından Gravity Mainnet 2025’in ikinci çeyreğinde aktif hale gelecek. Alpha Mainnet, çapraz zincir yerleştirmelerini şeffaf bir ortamda test ederek Galxe’nin yüksek standartlara olan bağlılığını gösterecek. Tam Mainnet, Reth’i EVM yürütme motoru olarak kullanan ve restake yapma destekli bir PoS-1. katman zinciri özelliği taşıyacak.
Daha fazla bilgi için gravity.xyz web sitesini ziyaret edin ve en son güncellemeler için Gravity’yi X üzerinden takip edin: @GravityChain
Real Vision analisti Jamie Coutts, altcoinlerde Haziran ayına kadar toparlanma beklediğini belirtti.
ABD’de tarım dışı istihdam, martta 228 bin artarak beklentileri aştı, işsizlik oranı ise yüzde 4,2’ye…
2017’de 1 milyon 380 bin dolara aldığı 5 binden fazla ETH’yi satan cüzdan sahibi, 9…
ABD Başkanı Donald Trump, hem Amerikan borsalarında hem de kripto para piyasasında yaşanan sert düşüşlerin…
İngiliz bankacılık devi Standard Chartered, Avalanche (AVAX) için fiyat tahminlerini yayımladı. Banka, 2025'ten itibaren yıl…
Döneminin en büyük kripto türev borsası BitMEX'in kurucusu Arthur Hayes, Bitcoin'in 15 Nisan'a kadar 76…
Leave a Comment