Haberler

IOTA’nın kurucu ortağı, 2021 planlarını açıkladı

IOTA Vakfı’nın Youtube kanalında yayınlanan bir videoda konuşan IOTA’nın kurucusu ortağı Dominik Schiener, projenin 2021 yılı yol haritasını açıkladı. Buna göre, IOTA Vakfı’nın 2021’de her çeyrek için net bir odak noktası olacak: Chrysalis (1Ç), token ekonomisi (2Ç), akıllı sözleşmeler (3Ç) ve son çeyrekte Coordicide’ın piyasaya çıkışı. En önemli görevin ise IOTA’yı üretime hazırlamak olduğu belirtiliyor.

Chrysalis, ağı IOTA 2.0 (Coordicide) faaliyete geçmeden önce kurumsal kullanıma hazır hâle getirecek bir dizi önemli güncellemeyi tanımlıyor. Geçtiğimiz ay IOTA 1.5 olarak da adlandırılan Chrysalis’in test ağı başlatılmıştı.

Bunların dışında uzun vadeli diğer hedefler arasında, diğer topluluklarla köprüler kurmak. Bu konuda akıllı sözleşmeler kilit rol oynayacak. Vakıf, IOTA ekosisteminin büyümesini desteklemek için önümüzdeki aylarda ekibe yeni üyeler dahil edecek. Schiener, IOTA Vakfı’nın şu anda yaklaşık 120 üyesi olduğunu ve bunu 150 ila 160’a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Öte yandan Schiener, IOTA’yı TCP IP ile karşılaştırdı ve gelecekte çekirdek protokolün daha fazla merkeziyetsiz hâle geleceğini ifade etti. IOTA’nın benimsenmesinde akıllı sözleşmelerin ve token’laştırılmış varlıkların kilit rol oynayabileceklerini kaydeden Schiener; gayrimenkul, ormanlar, arabalar veya sanat eserlerinin token’laştırılabileceğine vurgu yaptı.

Şirketler ve hükümetlerden gelen geri bildirimlerin çok olumlu olduğunu belirten kurucu ortak, bankaların yanı sıra özellikle emlak sektöründeki şirketlerin token’laştırma özellikleriyle çok ilgilendiğini açıkladı. Schiener’e göre, özellikle emlak sektöründeki şirketler, “yüksek işlem ücretleriyle Ethereum’u kullanmak mantıklı olmadığından” IOTA’ya ilgi gösteriyor.

Schiener, merkez bankası dijital para birimlerinin de IOTA ağında yer alabileceğini ancak devletlerin kontrolü ellerinde tutmak istedikleri için izinli blok zincirlerini tercih edebileceklerini söyledi.

Bu arada geçtiğimiz ay Schiener, IOTA’nın Coinbase, Kraken ve Bitstamp gibi yüksek hacimli borsalarda listelenmesi için çalışmalar yaptıklarını açıklamıştı. IOTA yine geçen ay kurucu ortaklardan ve öne çıkan isimlerden David Sonstebo’nun ayrılışıyla gündeme gelmişti. Sonstebo, IOTA’dan oy birliği ile gönderilmişti.

Son olarak IOTA, diğer altcoin‘lerdeki fiyat artışlarıyla geri plana düştü. Kripto para, son bir ayda yüzde 38 arttı ve şu anda 1 milyar 129 milyon dolarlık piyasa değeri ile 36. sırada.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Leave a Comment
Paylaş
Tarafından Yayınlandı
Burak Köse

yakın zamanda Gönderilenler

ABD istihdam ve işsizlik verileri geliyor: Bitcoin nasıl etkilenecek?

ABD'de Fed'in indirimleri açısından büyük önem taşıyan tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri bugün öğle…

4 Ekim 2024

JPMorgan analistlerinden altın ve Bitcoin yorumu: Geçiş olabilir

Dünyanın en büyük bankalarından JPMorgan'da analistler, yatırımcıların, yerel paraların değer kaybetmesinden ötürü Bitcoin ve altına…

4 Ekim 2024

Swift, kripto ve tokenizasyon testlerine başlıyor: Dünyanın en büyük bankaları da katılacak

Geçtiğimiz haftalarda fiat para tokenizasyon denemelerini açıklayan küresel ödeme ağı Swift, içinde kripto paraların da…

3 Ekim 2024

Standard Chartered’dan “Düşüş gelebilir” analizi: Zaman verdiler

İran'ın İsrail'e geçtiğimiz akşamki saldırısından sonra artan jeopolitik gerilim Standard Chartered analistlerinin son raporuna da…

3 Ekim 2024

Metaplanet Bitcoin ile trade yapmaya da başladı: 24 BTC kazandılar

Bu sene Bitcoin alımlarına başlayan ve en büyük kripto parayı rezerv varlık da ilan eden…

3 Ekim 2024

Ether balinası on milyonlarca dolarlık satışlarını sürdürüyor

Ethereum ICO'su döneminde 46 bin dolarlık ETH ede eden ve şu andaki token'larının değeri 350…

3 Ekim 2024