AB üyelik sürecinde olmasına ve hatta AB’nin de bir dijital para projesi olmasına rağmen Karadağ devleti kendi CBDC’sini çıkarmak için harekete geçti ve Ripple şirketiyle anlaşma sağladı.
Ripple tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, kısa süre içerisinde bir pilot program başlatılacağı ve amacın Karadağ’daki finansal hizmetlere halkın çok daha kolay ulaşabilmesinin sağlanması olduğu belirtildi.
Merkez bankasının özellikle CBDC’lerin son kullanıcısının mahremiyet haklarına uygun bir CBDC istediği belirtiliyor.
Bilindiği üzere Christine Lagarde da geçtiğimiz günlerde AB’nin CBDC çalışmalarını sürdürdüğünü ve bunun dijital ekonomi için olumlu bir adım olduğunu söylemişti. Lagarde ayrıca, “bir yere kadar” para takibinin yapılmayacağını ancak belli bir seviyeden sonra bunu yapmak zorunda olduklarını belirtmişti.
Dünyadaki modern ülkelerin büyük çoğunluğu CBDC çalışmalarına özellikle 2021 ile 2022’de başlarken, bu anlamda açık ara en önde olan ülke ise Çin… Kripto paraları yasaklayan ülkede CBDC tartışmaları da yine mahremiyet sorularından ötürü sert şekilde devam ediyor.
Standard Chartered yöneticisine göre artan kurumsal ilgi ve ETF girişleri, Bitcoin’i yeni rekorlara taşıyabilir. Banka,…
CryptoQuant’ın yaptığı paylaşıma göre Ethereum, 2019'dan bu yana ilk kez Bitcoin karşısında aşırı değersiz seviyelerde.…
OCC, ulusal bankaların müşterileri adına kripto alım satımı yapabileceğini açıkladı. Yeni karar, bankalara kripto hizmetlerinde…
Arizona Valisi Katie Hobbs, sahipsiz dijital varlıkların saklanacağı “Kripto Rezerv Fonu”nun kurulmasına olanak tanıyan yasa…
Binance'in kurucusu Changpeng Zhao, ABD Başkanı Donald Trump’tan resmi af istediğini doğruladı.
Ethereum, tarihinin en önemli güncellemelerinden biri sayılan “Pectra”yı bugün başarıyla etkinleştirdi. 11 farklı EIP içeren…
Leave a Comment