Coin rehberi

Lisk nedir ve nasıl alınır? Lisk hakkında merak edilenler

Blockchain, açıklığı, merkezi olmayan ve yetki içermeyen özellikleriyle yakın zamanda iyice moda haline geldi. Bununla birlikte, bazı Blockchain’lerin üzerinde tam potansiyellerini kısıtlayabilecek belirli kısıtlamalar mevcut. Birbirinden farklı uygulamaları geliştiren ve kendi özelleştirilmiş Blockchain’leriyle destekleyebilen Blockchain tabanlı uygulama platformu Lisk buna bir cevap olabilir. Peki Lisk nedir ve nasıl alınır? İşte Lisk hakkında merak edilenler

Lisk Nedir?

Tıpkı Google’ın Play Store ve Apple’ın App Store’unun bireysel geliştiricilerin uygulamaları oluşturup dağıtmasına izin verdiği gibi, Lisk de benzer bir Blockchain tabanlı uygulama platformu sunuyor.

Büyük bir fark olarak, Google ve Apple’ın kendi uygulama mağazalarını kontrol ederlerken, Lisk ise merkezi olmayan ve dağıtık bir platform.

Lisk, bir geliştiricinin istediğiniz uygulamayı oluşturmak adına JavaScript’e kolayca kod yazabilmesi için kullanabileceği JavaScript tabanlı bir yazılım geliştirme seti (SDK) sağlıyor.

Bu SDK mimarisi, geliştiricilerin uygulamaların hem arka ucunu hem de ön ucunu oluşturmaları için esneklik sağlayarak, eksiksiz Blockchain uygulamalarının geliştirilmesine olanak sağlıyor.

Arka uç, sunucunun/Blockchain ağında bulunan bir uygulamanın temel işlevine atıfta bulunur ve kod esas alınarak çalıştırılır, önyüz ise bir kullanıcının bilgisayarında/mobil cihazında gördüğü ve etkileşimde bulunduğu kullanıcı arayüzüdür.

Şu anda ağlarında dApp’lerin oluşturulmasına, barınmasına ve çalıştırılmasına olanak tanıyan birkaç Blockchain tabanlı platform bulunuyor. Bunlar her şeyi tek bir Blockchain’de barındırıyorlar ya da özel Blockchain’ler için daha özelleştirilmiş haldeler. Böyle bir dApp tabanlı Blockchain platformunun en göze çarpan örneği ise, akıllı sözleşmeleri çalıştıran Ethereum ağı.

Lisk, bu gibi dApps platformlarından önemli bir şekilde farklı. Uygulama geliştirmenin yanı sıra, Lisk geliştiricileri kendi Blockchain’lerini bir yan zincir olarak oluşturabilir ve yapılandırabilirler. Kendi varoluşlarında Blockchain’ler olan bu yan zincirler, Lisk ağının “mainchain” olarak adlandırılan temel Blockchain’i ile ilişkililer.

Geliştirici, uygulamalarının gereksinimleri doğrultusunda kendi yan zincirlerini oluşturmak için tam kontrol sahibi oluyor.

Ayrıca Lisk’in LSK token’ları adında kendi sanal paraları da bulunuyor. LSK şu anda piyasa değeri açısından Coinmarketcap’e göre 24. sırada yer alıyor ve değeri yaklaşık olarak 8.75 dolar civarında.

LSK nasıl alınır?

LSK’yı, düşük komisyon ücretleri ve stabil altyapısıyla kısa zamanda popüler bir borsa haline gelen Binance‘i kullanarak alabilirsiniz.

Binance kayıt linki üzerinden hesabınızı oluşturduktan sonra LSK alabilmek için şu adımları izlemeniz yeterli:

1- Binance’de bulunan hesabınıza Bitcoin gönderin. Bunun için sayfanın sağ üst kısmında yer alan Funds bağlantısının üzerine gelerek Deposits&Withdrawals‘a tıklayın.

2- Açılan sayfada yer alan arama kutucuğuna BTC yazarak Bitcoin’i bulun ve hemen yanında yer alan Deposit‘e tıklayın.

3- Burada sizin için oluşturan cüzdan adresinizi kopyalayın ve Bitcoin’lerinizin bulunduğu borsa ya da cüzdan üzerinden bu adrese Bitcoin gönderin. Bitcoin’leriniz Binance hesabınıza 15 dakika içinde geçecektir.

4- Bitcoin’leriniz hesaba geçtiyse Binance logosunun yanında yer alan Exchange bağlantısı üzerinden Basic‘i tıklayın.

5- Açılan sayfada LSK/BTC çiftini bularak tıklayın. Ardından grafiğin altında yer alan Buy bölümünden satın alımınızı gerçekleştirin. Burada yer alan Price bölümüne almak istediğiniz fiyatı, Amount bölümüne ise almak istediğiniz LSK miktarını girin ve Buy LSK’ye basın. Daha kolay bir şekilde satın almak isterseniz Market sekmesi üzerinden işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Leave a Comment
Paylaş
Tarafından Yayınlandı
Buğra Kolağasıgil

yakın zamanda Gönderilenler

Len Sassaman’ın Satoshi olabileceğini düşündüren 6 işaret

HBO'nun "Satoshi'yi bulduk" iddiasıyla fragmanı paylaşılan ve merakla beklenen belgeseli, yarın gece yayınlanıyor. Belgeselde Satoshi…

8 Ekim 2024

FTX’in iflas planı onaylandı: En az 12.6 milyar dolar dağıtılacak

Kasım 2022'de çöken kripto para borsası FTX'in iflas planı, mahkeme tarafından onaylandı. Müşterilere yapılacak geri…

7 Ekim 2024

Bitcoin kritik eşiği geçerse altcoin’ler kontrolsüz yükselebilir

Bitcoin, Ekim 2023 - Mart 2024 arasında yaptığı sert rallinin düzeltmesini sürdürmeye devam ediyor. 30…

7 Ekim 2024

Kriptoda “Uptober” geri gelmiş gözüküyor: QCP analizi

Bitcoin bu gece itibarıyla yeniden 63 bin doların üzerine çıkarken, QCP analistleri ise ABD'den gelen…

7 Ekim 2024

Trump’ın seçimleri kazanması halinde SEC için en büyük aday Robinhood yöneticisi: Politico haberi

ABD seçimlerine 1 aylık süre kala, yeni dönem için iddialar da ortaya atılmaya başlandı. Politik…

7 Ekim 2024

Vitalik Buterin iki meme coin projesine teşekkür etti: Biri 20, diğeri 2 kat arttı

Ethereum kurucularından Vitalik Buterin, yine meme coin yaratıcılarına teşekkür etti. Buterin, kendi hesabına gönderilen meme…

7 Ekim 2024