Enzyme, kullanıcıların dijital varlıklarını ve merkeziyetsiz finans (DeFi) işlemlerini kolayca yönetebilmeleri için tasarlanmış zincir üstü bir varlık yönetim sistemidir. Enzyme’in basit bir uygulama aracılığıyla kripto para yatırımcılarını dijital varlıklara ve DeFi’ya erişimini sağlar. Enzyme, tamamen otomatikleştirilmiş raporlama, risk yönetimi, yönetim ve operasyonel işlemler sunan bir sistemdir.
Bunların dışında Enzyme, kripto ve DeFi varlıklarını yönetirken oluşabilecek operasyonel riskleri azaltmak için programlanabilir risk yönetimi ve yönetim araçları sunar. Platform, kripto ve DeFi işlemlerini tam anlamıyla her noktada destekler ve kullanıcıların ticaret rollerini tanımlamalarına, ticaret veya kar/zarar durdurma limitlerini belirlemelerine ve bu limitlerin otomatik olarak uygulanmasını sağlar.
Enzyme’nin ne olduğunu anladık. Peki MLN Coin nedir? MLN Coin, Enzyme platformunun native kripto para birimidir ve iki temel kullanım alanı vardır. Bu kullanım alanlarını MLN ağına erişim sağlamak ve Enzyme üzerinde geliştirme yapan yazılımcıları teşvik etmek olarak açıklayabiliriz. Enzyme protokolü, kullanıcıların platform üzerindeki işlemlerini gerçekleştirirken MLN Coin kullanmalarına olanak tanır.
Enzyme, MLN Coin aracılığıyla kullanıcılara gaz ücretlerini sübvanse eder, likidite sağlar ve NFT alım satım işlemlerini destekler.
Ayrıca, MLN Coin kullanıcıları için teşvikler sunarak, platformdaki etkinliklere göre ödüller kazanmalarını sağlar. Bu da kullanıcıların Enzyme platformunda daha aktif olmalarını teşvik eder.
Enzyme’in temel amacı, kullanıcıların dijital varlıklarını güvenli, şeffaf ve verimli bir şekilde yönetebilmelerini sağlamaktır. Enzyme bu amaçlara ulaşmak için, merkeziyetsiz finans dünyasında operasyonel riskleri azaltmak için tasarlanmış programlanabilir risk yönetimi ve yönetim araçları sunar. Bu sayede, kullanıcılar dijital varlıklarını ve DeFi işlemlerini daha güvenli ve verimli bir şekilde yönetebilirler.
Enzyme’in sunduğu başlıca özellikler arasında, ticaret rollerinin tanımlanması, otomatik uygulanan ticaret veya kar/zarar durdurma limitleri, yapılandırılabilir ve otomatik KYC yetenekleri, gerçek zamanlı NAV raporlaması ve şeffaf, doğrulanabilir veri sağlama yer alır.
Bu özellikler, kullanıcıların dijital varlıklarını daha güvenli ve verimli bir şekilde yönetmelerine olanak tanır.
Enzyme, kullanıcıların DeFi protokollerine erişimini kolaylaştırarak, borç verme, borç alma, likidite sağlama ve staking gibi işlemleri güvenli ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlar.
Ayrıca, Enzyme’in sunduğu programlanabilir risk yönetimi politikaları sayesinde, kullanıcılar varlıklarını daha güvenli bir şekilde yönetebilirler.
Tüm bunlar haricinde Enzyme’in tarihçesine baktığımızda, platformun başlangıçta Melon Protocol olarak bilindiğini görüyoruz. Şubat 2019’da ana ağa geçen protokol, Ocak 2021’de tamamen yeniden yapılandırılmış ve modüler bir yapıya sahip olan Enzyme v2 olarak piyasaya sürülmüştür.
Bu süreçte, Enzyme protokolü, dijital varlık yönetimi altyapısı sağlayarak fon yöneticileri, tahsisatçılar ve geliştiriciler için önemli bir araç haline gelmiştir.
Sonuç olarak Enzyme ve MLN Coin nedir sorularını cevaplayacak olursak, Enzyme, dijital varlık yönetimini güvenli, şeffaf ve verimli bir şekilde gerçekleştirmek için tasarlanmış yenilikçi bir platformdur. MLN Coin ile kullanıcılar, Enzyme üzerinde çeşitli işlemleri gerçekleştirerek ve teşvikler kazanarak dijital varlıklarını en verimli şekilde yönetebilirler.
Donald Trump'ın başkan seçilmesi ve ardından Gary Gensler'ın istifasıyla kripto para piyasasında yeni bir döneme…
Kripto sektörü, Trump'ın Scott Bessent'ı Hazine Bakanı olarak aday göstermesini olumlu karşıladı. Bessent, kriptoya sıcak…
Ethereum, altcoin'lere olan borcunu ödemeye hazırlanıyor. Bitcoin’in 100 bin dolar bandına temasa hazır olduğu bir…
Son dönemin kripto dünyasında konuşulan 1. katman blok zinciri projelerinden SUI, ABD'li varlık yönetim devi…
Donald Trump'ın başkan seçilmesinin ardından kripto paralar konusunda bir yapı değişikliğine gitmesi beklenen ABD Menkul…
Özellikle Bitcoin ve Ether'de uzun vadeli beklemenin getirisinin ne kadar büyük olduğu bir kez daha…
Leave a Comment