Haberler

2 ay önce 1100 dolara alınan NFT, 3.35 milyon dolara satıldı

NFT çılgınlığı bambaşka boyutlara ulaşmaya devam ediyor. Sanatçi Tyler Hobbs tarafından üretilen Fidenza 313 NFT’si tam 1000 ETH’e yani yaklaşık 3 milyon 350 bin dolarlık fiyata alıcı buldu. Bu hikayede ön plâna çıkan bir başka şaşırtıcı olay ise satıcının sadece 2 ay önce bu NFT’yi 0.58 ETH’e, o dönemin fiyatıyla 1100 dolar civarında bir rakama satın almış olması…

999 farklı NFT sanat eserinden oluşan Fidenza koleksiyonu algoritmik bir teknikle oluşturulurken, her parça kendine özgü ve benzersiz renkli diktörtgen ve karelerden oluşuyor. Tüm bu şekiller ise bir genel parça üzerinde duruyor. Eseriyle ilgili konuşan Hobbs, tekniği geniş bir ölçekle renk yelpazesi üretebilen bir tarz olarak tanımladı:

“Fidenza benim bugüne kadarki çok yönlü en büyük algoritmam. Her ne kadar eğrilere ve bloklara odaklanmış olsa da, ölçeğin, organizasyonun ve renk kullanımının çeşitliliği geniş yelpazede bir üretkenlik sağlıyor.”

NFT piyasası geri döndü

2021’in bir döneminde sessizliğe bürünse de daha sonra yeniden canlanan NFT piyasasındaki yüksek meblağlı satışlar ise geri dönüşü çok net şekilde ortaya koyuyor. Örnek olarak Stoner Cats koleksiyonu 35 dakika içinde satılıp sahibine 8 milyon dolar kazandırdı. Burada dikkat çeken bir başka nokta da, satışa o kadar büyük ilgi oldu ki, Ethereum ağında tıkanmalar meydana geldi ve gaz fiyatları 600 gwei’ye kadar ulaştı.

Son dönemin ilgi çeken NFT’lerinden olan CryptoPunks’ta da bir ‘punk’ın ortalama satış fiyatı 135 bin dolara kadar çıktı.

“NFT piyasasındaki büyüme dalgası çılgınca”

En büyük NFT pazar yerlerinden biri olan OpenSea’nin kurucu ortağı ve CEO’su Devin Finzer ise platformlarının son 2 günde 95 milyon dolarlık işlem hacmi yakaladığını belirtti:

“2020 yılında toplam işlem hacmimiz 21 milyon dolardı. Son 2 günde ise 95 milyon doları gördük. NFT piyasasındaki büyüme dalgası çılgınca”

Öte yandan veri analiz firması Messari’ye göre de OpenSea’nin sene başından beri elde ettiği işlem hacmi 1 milyar dolar civarında.

“Cüzdan sahipleri aynı olabilir, para aklama operasyonu olabilir”

Bu NFT’nin görselinin ve satış detaylarının yer aldığı bir tweet’in altında ise NFT’lerin gerçek değerlerinin olup olmadığıyla ve bu paraları hak edip etmedikleriyle ilgili de yoğun tartışmalar yaşandı.

Bir kullanıcı “Ben de bu görseli şu anda bilgisayarıma kaydettim ve ben de onun sahibiyim” derken, bir diğeri ise “Bunun para aklama operasyonu olup olmadığını nereden bileceğiz. Cüzdan sahipleri aynı olabilir. Benim için değeri olan NFT’ler belli bir kullanım alanı olan ve kopyalanamayanlardır” dedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Leave a Comment
Paylaş
Tarafından Yayınlandı
Hakan Ateşler

yakın zamanda Gönderilenler

Len Sassaman’ın Satoshi olabileceğini düşündüren 6 işaret

HBO'nun "Satoshi'yi bulduk" iddiasıyla fragmanı paylaşılan ve merakla beklenen belgeseli, yarın gece yayınlanıyor. Belgeselde Satoshi…

8 Ekim 2024

FTX’in iflas planı onaylandı: En az 12.6 milyar dolar dağıtılacak

Kasım 2022'de çöken kripto para borsası FTX'in iflas planı, mahkeme tarafından onaylandı. Müşterilere yapılacak geri…

7 Ekim 2024

Bitcoin kritik eşiği geçerse altcoin’ler kontrolsüz yükselebilir

Bitcoin, Ekim 2023 - Mart 2024 arasında yaptığı sert rallinin düzeltmesini sürdürmeye devam ediyor. 30…

7 Ekim 2024

Kriptoda “Uptober” geri gelmiş gözüküyor: QCP analizi

Bitcoin bu gece itibarıyla yeniden 63 bin doların üzerine çıkarken, QCP analistleri ise ABD'den gelen…

7 Ekim 2024

Trump’ın seçimleri kazanması halinde SEC için en büyük aday Robinhood yöneticisi: Politico haberi

ABD seçimlerine 1 aylık süre kala, yeni dönem için iddialar da ortaya atılmaya başlandı. Politik…

7 Ekim 2024

Vitalik Buterin iki meme coin projesine teşekkür etti: Biri 20, diğeri 2 kat arttı

Ethereum kurucularından Vitalik Buterin, yine meme coin yaratıcılarına teşekkür etti. Buterin, kendi hesabına gönderilen meme…

7 Ekim 2024