Çin hükümeti, geçtiğimiz günlerde Çin Yuanı’nın (CNY) Bitcoin ticaretinin küresel hacminin yüzde 1’inden daha azını oluşturduğunu belirterek kripto paralar üzerindeki baskının başarılı olduğunu söylediler.
Bununla birlikte daha derinlemesine bir inceleme, yerel kripto para yatırımcılarının hükümetin koyduğu kısıtlamaları atlamanın çeşitli yollarını bulduklarını ortaya koyuyor.
South China Morning Post (SCMP) ve Shanghai Securities Times’a göre ülkenin regülatörleri, yasa dışı olarak Çinli vatandaşlara kripto para ticareti hizmeti veren 124 farklı borsa belirlediler. Borsalar, hükümetin yasaklarını atlamak için alan adlarını sıklıkla değiştiriyor. Bu durum Çin’de dijital para alım satımını etkili bir şekilde durdurmayı zorlaştırıyor. Ayrıca birçok yerel borsa, operasyonlarını ve sunucularını Çin’in dışına kaydırmış durumda. Bu sayede kripto para ticaretini izlemek ve önlemek neredeyse imkansız hale geliyor.
Çinliler çoğu durumda Çin Büyük Güvenlik Duvarı’nı geçmek için bir VPN hizmeti kullanıyor ve daha sonra itibari parayı Tether’e dönüştürüyorlar. USDT, daha sonra kullanıcının satın almak istediği kripto para için ödeme yapmak amacıyla kullanılıyor.
Çin’de yaşayanların çoğu Facebook, Google ve Youtube gibi popüler internet sitelerine erişmek için VPN hizmetlerine başvuruyorlar.
→ VITALIK BUTERIN: PATLAYICI BÜYÜME GÜNLERİ MAZİDE KALDI
Almanya'nın en büyük bankacılık grubu olan Sparkassen-Finanzgruppe, bireysel müşterilerine kripto para hizmetleri sunmaya başlayacak. Grup,…
Donald Trump'ın “Büyük Güzel Yasa” olarak adlandırdığı vergi indirimi yasası için ABD Senatosu'nda görüşmeler ve…
Elon Musk ile Donald Trump arasında soğuk rüzgarlar esmeye devam ederken, Musk'ın yeni parti kurmaktan…
Solana'nın spot ETF'ine onay çıkarken, sıradaki adaylar için gözler Litecoin ve XRP’ye çevrildi. Analistlere göre,…
ABD merkezli Bitcoin madencilik şirketi BitMine Immersion Technologies, Ether'i birincil rezerv varlık yapma kararı aldı.…
Özellikle Çin'in kripto para madenciliğini yasaklamasının ardından bu sektörde en çok öne çıkan ülkelerden biri…
Leave a Comment