20 kripto para için “zombi token” uyarısı: “Tamamı spekülatif”

Forbes araştırmacıları, aralarında XRP, ADA, BCH, LTC ve ETC'nin de bulunduğu 20 kripto parayı "zombi" kategorisine aldı. Bu kripto para ve blok zincirlerinin spekülatif işlemler sayesinde varlıklarını sürdürdükleri iddia edildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD medyasından Forbes, bazı blok zincirlerini “zombi” kategorisine aldı. Onlar arasında XRP, ADA, LTC ve ETC gibi kripto para piyasasının önde gelen projeleri de var.

“Zombi blok zincirleri” kullanımları açısından yaşam belirtisi göstermeyen blok zinciri projelerini ifade ediyor. Forbes analistleri, bunların teknolojik ya da pratik hedeflerine ulaşmış olmalarından dolayı değil, spekülatif alım satım ve sağlanan ilk yatırım sayesinde ayakta kaldıklarını belirtiyorlar.

Analistler, Ripple’ın XRP‘sinin ilk etapta uluslararası para transferlerini minimum ücretlerle hızlı şekilde gerçekleştirerek SWIFT bankacılık ağıyla rekabet etmek üzere oluşturulduğunu vurguladı. Buna karşın Ripple’ın SWIFT’i sarsmak konusunda başarısız olduğunu, mevcut yüksek piyasa değerinin spekülatif alım satım işlemlerine dayandığını öne sürdüler.

Yayımlanan kapsamlı analizde, XRP için “Ripple ağı, büyük ölçüde kullanışsız durumdadır fakat XRP hala 36 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Ripple Labs, kripto zombisi kategorisindedir. XRP token’ları günde yaklaşık 2 milyar dolarlık hacim oluşturmaya devam ediyor fakat burada spekülasyondan başka bir amaç yoktur. SWIFT, hala güçlü olmakla kalmıyor, aynı zamanda artık blok zincirleri aracılığıyla uluslararası ödeme göndermenin daha iyi yolları var.” denildi ve USDT gibi sabit coin’ler örnek gösterildi.

Forbes; Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin SV (BSV) ve Ethereum Classic (ETC) gibi blok zincirlerinin de spekülatif işlemler sayesinde ayakta durduklarını iddia etti. Konuyla ilgili görüşlerine başvurulan bir risk sermayedarı, “Bu zombi projelerin hayatta kalmasına imkan veren şey likiditedir.” ifadelerini kullandı.

Ethereum’a alternatif olarak geliştirilen Tezos (XTZ), Algorand (ALGO) ve Cardano’nun (ADA) da önemli bir benimseme ve kullanım göremediği belirtildi. Bu projelerin gelişmiş özellikler sunmalarına rağmen yaygın şekilde kabul görmediği ve geliştiricileri çekmekte zorluk yaşadıklarının altı çizildi.

Analistler, bazı blok zincirlerinin kurucularının popülerliği nedeniyle varlığını devam ettirdiğini belirterek Cardano’yu örnek gösterdiler. Analizde, Cardano’nun kurucu ortağı Charles Hoskinson’ın Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin ile anlaşmazlık yaşamasının ardından 2017’de piyasaya sürüldüğüne dikkat çekilerek “Cardano’ya yönelik spekülatif ilgi esas olarak kurucusunun şöhretinden kaynaklanıyor.” denildi.

Forbes’un “zombi” olarak sınıflandırdığı projelerin tamamı şöyle:

XRP (XRP)Fantom (FTM)
Cardano (ADA)Monero (XMR)
Bitcoin Cash (BCH)Arweave (AR)
Litecoin (LTC)Algorand (ALGO)
Internet Computer (ICP)Flow (FLOW)
Ethereum Classic (ETC)MultiversX (EGLD)
Stellar (XLM)Bitcoin SV (BSV)
Stacks (STX)Mina (MINA)
Kaspa (KAS)Tezos (XTZ)
Theta (THETA)EOS (EOS)
Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

2 yorums

  1. Mert Yanıtla

    Demek ki neymiş! ABD min swift ağını yıkacak yegane projeler bunlarmış.

  2. Son of a Btc Yanıtla

    Forbes mevcut düzenin yarattığı bir kurumdur ve yaratıcısına hizmet eder. ABD nin en büyük bankası Bank of America, Ripple ile işbirliği ortaklığı var; faaliyete geçmek için lanet davanın bitmesini bekliyorlar. Bu durumda zombi kim yakında belli olur. Bunların hepsi size elinizdeki değerleri yok pahasına sattırıp başkalarına ucuzdan aldırmak için. Dikkate almayın. Siz satmadıkça onlar daha çok böyle haber yapacak.