Kripto ETF/ETP piyasasının en büyük oyuncularından 21Shares, Avrupa’da iki yeni coin’de fon başlattığını duyurdu. Merkeziyetsiz finansa olan ilginin artmasından dolayı böyle bir seçim yaptığını belirten şirket Ethena ve Morpho’da fonları işlemlere açtı.
Fonların isimleri ve kısaltmaları da; 21Shares Ethena ETP (EENA) ve 21Shares Morpho ETP (MORPH) şeklinde oldu.
Her iki fon da SIX İsviçre Borsası, Euronext Amsterdam Borsası ve Euronext Paris Borsası’nda dolar ve euro ile işlem görmeye başladı.
“DeFi altyapısının iki önemli bileşeni…”
21Shares firmasının Küresel Ürün Geliştirme Yöneticisi olan Mandy Chiu, iki fonun başlangıcı konusunda yaptığı açıklamada, Ethena ve Morpho’nun dijital finansın en yenilikçi alanlarında yer aldığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:
“Ethena küresel dolar piyasasını yeniden şekillendirme hedefiyle yola çıktı. Morpho merkeziyetsiz finansta kredi sistemini adeta yeniden tanımlıyor. Yeni fonlarımız yatırımcılara, her geçen gün büyüyen bu alanlara regüle bir şekilde erişim imkanı veriyor”
Kısa süre önce FalconX tarafından satın alınan 21Shares şirketinin Avrupa pazarında 50’den fazla kripto etp ürünü bulunuyor.