7500 Bitcoin’ini çöpe atan isim, “süper-zengin” bir fondan destek aldı

howells
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

James Howells, Galler’in Newport kentinde yaşayan ve kaybettiği Bitcoin‘lerle ünlü bir isim. Howells, 2013’te boş olan hard disk yerine içinde 7500 BTC bulunan cihazı çöpe atınca hayatının hatasını yapmıştı. Yıllardır çöp sahasında geniş bir arama için belediyeden izin talep ediyor fakat her defasında ret cevabı alıyor. 35 yaşındaki Howells, bugün yaklaşık 250 milyon dolar eden Bitcoin’lerini bulmakta ısrarcı ve bunun için planını detaylı bir şekilde anlattı.

Dünyanın dört bir yanından uzmanlarla temasa geçti

Howells, yıl boyu süren uzman araştırmasını gerçekleştirmek için dünyanın dört bir yanından mühendisler, çevreciler ve veri kurtarma uzmanlarıyla temasa geçti.

Gallerli bilgisayar mühendisi, arama planının servetinden aslan payını alma karşılığında gerekli ekipmanın yanı sıra arama maliyetini de karşılamaya istekli süper zengin bir hedge fonu tarafından desteklendiğini söylüyor.

The Sun’a açıklamalarda bulunan Howells, “Ocak ayında belediyeye teklif yaptığımdan bu yana Bitcoin’in değeri yükseldi ve düştü. Bugün sabit diski kurtaracak olsaydık içindeki Bitcoin’ler 275 milyon pound değerinde olacaktı.” dedi.

Howells arama çalışmasını, çoklu taşıma bantları, X-ray tarama cihazları ve sabit diske benzer boyut ve yoğunluğa sahip öğeleri tanımak için eğitilmiş yapay zeka ile çalışan bir tarama cihazıyla gerçekleştirmeyi planlıyor.

Şanssız, adam “Her şeyin uygun ve çevre için güvenli bir şekilde yapıldığından emin olmak için kazı uzmanları ve mühendislerle görüşme yaptık. Son dört veya beş aydır Bitcoin’leri sabit diskten kurtarabileceğimizden emin olmak için dünyanın en iyi veri kurtarma uzmanlarından bazılarıyla görüşmeler yapıyorum.” diyor.

Belediye hala yanaşmıyor

Howells, tarama cihazının tek başına 500 bin sterline kadar bir maliyeti olacağını, oluşacak kirliliği temizlemek için gereken aletin de 100 bin sterlin tutacağını ifade ediyor. Bununla beraber Howells, belediye yetkililerinin kendisine izin vermeyeceğine inanıyor: “Ocak ayında onlara 55 milyon sterlin teklif ettim fakat şu anda işin içinde ne kadar para olursa olsun ‘hayır’ cevabı veriyorlar.”

Bölgenin hava fotoğraflarını inceleyen Howells, sabit diskin 200 metre karelik bir alanda ve 15 metre derinlikte olabileceğini düşünüyor. Söylediğine göre, çöp sahasında incelenmesi gereken 300 bin ila 400 bin ton atık var.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl