Beyaz Saray basın danışmanına FTX ve SBF bağışları soruldu

İflas eden FTX borsasının kurucusu ve CEO'su olan Sam Bankman-Fried'in en çok bağış yaptığı kurumu şu an ABD yönetiminin başında olan Demokrat Parti'ydi. Hükumet sözcüsü ise sorulan SBF bağışları sorusuna cevap verme imkanı olmadığını belirtti.

beyaz-saray
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Beyaz Saray basın danışmanı olan Karine Jean-Pierre’e dün düzenlenen basın toplatısında Sam Bnakman-Fried’in Demokrat Parti’ye yaptığı milyar dolarlık bağışlar soruldu.

Hiçbir soruyu cevaplamadı

Jean-Pierre, ABD yasalarının kendisinin bu konuda yorum yapmasına izin vermediğini bu konuda bir değerlendirmede bulunmasının da doğru olmadığını söyledi. Jean-Pierre ayrıca “Sizce bağışlar geri verilmeli mi?” sorusuna da cevap vermedi. Başkan Biden’ın bu konuda ne düşündüğü de sorulan danışman bu soruyu da yanıtsız bıraktı.

4 kez üst üste “Yasalar konuşmama engel oluyor” diye tekrar ettiği belirtilen basın danışmanı, “Kanuna uymak zorundayız. Bu soruyu cevaplandıracak kurum Demokratik Ulusal Komite’dir” dedi.

“Hatch Act” olarak kanunlarda yer alan ve 1939 yılında, dönemin başkanı Franklin Roosevelt tarafından imzalanan yasa, ABD hükumetlerinin seçilerek göreve gelmemiş olan çalışanlarının politik yorumlar yapmasını yasaklıyor.

Başkan, başkan yardımcısı ve Kongre üyeleri gibi kişiler ise bu konuda her türlü yorumu yapma hakkına sahipler.

George Soros’tan sonra ikinci sırada

Bilindiği üzere 30 yşındaki Sam Bankman-Fried, Demokrat Parti adaylarına yaptığı bağışlarla biliniyor ve 2024 seçimleri için de yine Demokrat Parti adaylarına 1 ilâ 20 milyar dolar arasında bağış yapabileceğini belirtmişti.

SBF’nin ara seçimlerde de birçok Demokrat adaya milyonlarca dolarlık bağış yaptığı rakamın 75 milyon doları bulduğu iddia ediliyordu.

Verdiği son röportajlarda bu konu da sorulan SBF, iki partiye de bağışta bulunduğunu ancak sadece Demokrat Parti bağışlarının haberleştirildiğini söylemişti.

Karine Jean-Pierre ve Joe Biden

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl