Hong Kong’da ilk Bitcoin ve Ether ETF’leri listelendi

Kripto paralara karşıt olan duruşunu değiştiren ve Singapur ile bu anlamda bir merkez olma yarışına giren Hong Kong'ta, Bitcoin ve Ether ETF'leri borsada listelendikleri ilk günü tamamladılar. Kripto paralarda bugün yaşanan düşüşlere rağmen iki fon da günü yükselişle bitirdi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Hong’da Bitcoin ve Ether ETF’leri artık resmen borsada listelenmeye başladı. Vadeli olan yatırım fonlarından Bitcoin ETF’i günü %0.5, Ether ETF’i ise 0.4’lük yükselişlerle tamamladılar. İki üründen Bitcoin ETF’inin ise daha fazla işlem hacmi gördüğü belirtildi.

Hong Kong borsası piyasalardan sorumlu yöneticisi Wilfred Yiu ETF’lerle ilgili yaptığı açıklamada, bu ürünlerin Asya’daki dijital varlık ilerlemesi açısından taşıdığı önemi vurguladı ve şunları söyledi:

“İki kripto ETF’i yatırımcıların dijital varlıklara ulaşımını çok daha kolaylaştırıyor ve Asya’nın bu konudaki iştahını açık şekilde bizlere gösteriyor”

Geçen sene Bitcoin fiyatını rekora taşımıştı

Hatırlanacağı üzere Bitcoin ETF’leri geçen sene Ekim ayında ABD’de ilk kez onaylanmış ve bu durum en büyük kripto paranın Kasım ayında 69 bin dolara ulaşmasını sağlamıştı. Ancak SEC, spot değil, vadeli ETF’lere onay vermiş, daha sonra yapılan bütün Bitcoin spot ETF başvurularını da reddetmişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl