‘Big Short’ Michael Burry: Kripto denetimleri anlamsız

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ünlü yatırımcı Michael Burry, kripto para borsaları tarafından yayımlanan denetim raporlarını eleştirdi.

Kendi hayatından örnek verdi

Burry, Twitter hesabından Mazars’ın Binance ve Crypto.com ile çalışmayı durdurduğu haberini paylaşarak “2005 yılında yeni bir kredi temerrüt takası (CDS) kullanmaya başladığımda, denetçilerimiz onu iş üstünde öğreniyorlardı. Bu iyi bir şey değil. Aynı durum şimdi FTX, Binance vb. için geçerli. Denetim esasen anlamsız.” ifadelerini kullandı.

2008 krizini tahmin ederek milyar dolar kazanmıştı

Bilindiği gibi Burry, 2000’li yılların başında emlak sektörünün çok büyüyeceğini belirtmiş ancak uzmanlar böyle bir durumun mümkün olmadığı şeklinde konuşmuşlardı. O dönemde faizlerin düşük olmasının yanında resesyon da yaşayan ABD’de, emlak sektörünün gelişmesine “imkansız” gözüyle bakılıyordu. Ancak bir süre sonra Burry’nin dediği olmuş ve emlak sektöründe çok ciddi bir şişme gerçekleşmişti. Burry daha sonra ise 2008’de bu balonunun patlayacağını da tahmin ederek milyar dolarlık servete kavuşmuştu.

Kripto paraları sık sık eleştiriyor

Kripto paralar konusunda eleştirel tavrıyla bilinen Burry, daha önce kripto paralar için “tüm dolandırıcılıkların anası” nitelendirmesini yapmıştı. Ekim ayında da “Shiba Inu almak anlamsız” yorumunda bulunmuştu.

Denetim firmaları bir bir çekiliyor

Öte yandan dünyanın önde gelen denetim şirketleri, kripto para şirketleriyle iş birliklerini bir bir sona erdiriyor. Geçtiğimiz günlerde Mazars ve Armanino, kripto para şirketleriyle çalışmayı durdurmuştu. Bunlara çok yakın zamanda BDO da eklenebilir. Tether, Revolut ve Blockchain.com gibi şirketlere hizmet veren ünlü denetim firması, dün bu iş birliklerini gözden geçireceğini açıkladı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl