Kripto para alım satım botu kullanıcıları 15 milyon dolar kaybetti

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto alım satım botu 3Commas ile ilgili şikayetler büyüyor. “On-chain dedektif” olarak tanınan ZachXBT adlı Twitter kullanıcısı, 44 trader’dan oluşan bir grubun şikayetlerini ortaya çıkardı. ZachXBT; Binance, FTX ve OKX gibi merkezi borsalarda yetkisiz işlemlerin ardından trader’ların 14.8 milyon dolar kaybettiğini bildirdi. Ayrıca bir grubun da botun geliştiricisine karşı toplu dava açılması için bastırdığını söyledi.

Milyonlarca dolar para kaybeden kullanıcıların 3Commas hesaplarını borsa hesaplarına bağlamaları için kullandıkları API anahtarlarının çalındığı düşünülüyor.

CZ’den “üçüncü taraf erişimi iptal edin” uyarısı

Binance CEO’su Changpeng Zhao, geçen ay Binance üzerinde hesabı olan en az üç kullanıcının etkilendiğini paylaşmıştı. Kullanıcılara, daha fazla kayıptan kaçınmak için herhangi bir üçüncü taraf erişimini kaldırmalarını söylenmişti.

3Commas ise, web sitesinden yayımladığı blog yazısında, fonların kimlik avı ve tehlikeye atılmış API anahtarlarının bir kombinasyonu yoluyla çalındığını söylemişti. Şirket, kamuoyundan gelen eleştiriler arttıkça, çalışanlarının kullanıcı anahtarlarını çalmadığını veya satmadığını ifade etmişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl