Bitcoin madencisi Core Scientific iflastan kurtulamadı: Mahkemeye başvurdular

En büyük Bitcoimn madencilik şirketlerinden biri olan ve son dönemde girdiği borç yükü yüzünden binlerce Bitcoin satmak zorunda kalan Core Scientific şirketi iflas başvurusunda bulundu.

dava-mahkeme
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Terra LUNA çöküşüyle brlikte büyük düşüş yaşamaya başlayan kripto para şirketleri, FTX iflasıyla birlikte ikinci büyük darbe alırken, çoğu firmanın iflas başvurusunda bulunduğu görülüyor. Bu şirketlerden biri de özellikle Haziran ayında 10 binden fazla Bitcoin satarak borçlarını ödemeye çalışan Core Scientific oldu.

Hala madencilik faaliyetlerinden kâr eden ancak borçlarının fazlalığı nedeniyle satacak Bitcoin’i dâhi kalmayan şirket, bir Teksas mahkemesinden iflas başvurusu (koruması) talep etti. Haberi, bu sabah saatlerinde ABD medyasından CNBC verdi.

Faaliyetler devam edecek

Öte yandan iflas mahkemesine başvurmasına rağmen şirket faaliyetlerini durdurmayacak ve madenciliğe devam edecek. CNBC’nin haberinde mahkemeye başvurma sebebinin, şirketinin en fazla borcu olduğu kurumlarla anlaşma sağlamak ve ödemeleri yeniden yapılandırmak olduğu belirtildi.

72 milyon dolarlık teklif kabul edilmedi

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta, şirketin borcu olduğu firmalardan biri olan B Riley, Core Scientific’e 72 milyon dolarlık bir kredi teklifi sunmuş ve alacaklılarla anlaşma sağlanmasının ardından iflas mahkemesine gitmek zorunda kalınmayacağına yönelik bir de açıklama yapmıştı.

Ancak görünen o ki, Core Scientific şirketi bu teklife sıcak bakmıyor. Şirketten konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı ancak iflas başvurusu B Riley teklifine ret cevabı verildiğine işaret ediyor.

Hisseler yine düştü

Geçen hafta B Riley’nin teklifiyle 0.15 dolar seviyesinden 0.46 dolara kadar yükselen Core hisseleri, iflas başvurusuyla yeniden 0.20 seviyelerine indi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl