Uniswap kripto para alımları için MoonPay ile ortaklık kurdu

Merkeziyetsiz finans boorsası Uniswap, kullanıcıların uygulama üzerinde debit-kredi kartı ve banka transferleri vasıtasıyla kripto para alabilmeleri için fintech şirketi MoonPay ile ortaklık kurdu. Bu şekilde alım yapmak isteyen kullanıcılar KYC/AML süreçlerine tâbi olacaklar.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

En büyük DeFi protokolü olan Uniswap bundan sonra kullanıcılarının, banka/kredi kartları ve banka transferleriyle de kripto para alımı yapmalarına olanak sağlayacak. Uniswap bu hizmet için fintech şirketi MoonPay ile bir ortaklık kurdu. Verilen bilgiye göre banka transferi seçeneği ABD’nin birçok eyaletinde, Brezilya’da, İngiltere’de ve Euro bölgesinde geçerli olacak.

Son dönemde FTX başta olmak üzere birçok merkezi borsanın güvenliği tartışılırken, Uniswap ise yaptığı açıklamada kripto para saklamanın en güvenli yolunun kişisel cüzdanlar olduğunu dile getirdi ve adeta merkezi borsalara mesaj gönderdi. Protokol ayrıca, kullanıcıların Ethereum, Polygon, Optimism ve Artibrum ağlarında da saniyeler içinde fiat parayı kriptoya çevirebileceklerini belirtti.

Kripto para yatırımcılarının merkezi borsa tercihlerinin altında en çok, bu tür platformların kullanım kolaylığı ve merkeziyetsiz borsaların ise çok karmaşık bir çalışma sistemine sahip olması yatıyordu. Kullanıcılar DeFi tarafı daha şeffaf ve güvenlik açısından kullanıcı dostu olmasına rağmen merkezi borsaları tercih ediyordu.

Uniswap’ın açıklamasında bu zorlukların artık kalkmaya başladığı ve merkeziyetsiz finansa geçişin de artmasının beklendiği belirtildi.

Uniswap birkaç hafta önce gizlilik politikasını değiştirdiğini açıklamış ve bu anlamda kripto para topluluklarından “kriptonun ruhuna aykırı” hareket ettiği gerekçesiyle tepki de görmüştü.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl