SEC başkanından kripto para borsalarına: Zaman daralıyor

gensler
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kurallarına uymayan kripto para şirketlerinin peşine düşmeye başladı. SEC Başkanı Gary Gensler, verdiği yeni bir röportajda, kurumun kripto para borsaları ve yasalardan kaçınan diğer şirketler için ‘sabrının tükenmekte’ olduğunu söyledi.

SEC Başkanı Gensler, kurallara uymaya başlamak ve kuruma kaydolmak için zamanın daraldığını söyledi. İncelemeyle karşı karşıya olan firmaları tanımlamayı ya da FTX soruşturmasının bundan sonra nereye gidebileceği konusunda yorum yapmaktan uzak duran Gensler, sektörde yaygın olan bir dizi uygulama konusunda da uyarıda bulundu.

Geçtiğimiz bir buçuk yıl boyunca SEC başkanı, çoğu token’ın aslında blok zinciri üstünde işlem gören kayıtsız menkul kıymetler olduğunu savundu. Şirketlerin SEC’nin zorlu kurallarına uymaları gerektiğini söyledi.

İşleri birbirinden ayırmama eleştirisi

Gensler, birtakım platformları, saklama ve likidite sağlayıcılığı işlevleri gibi farklı iş fonksiyonlarını ayırmadıkları için eleştirdi. Ayrıca, müşteri fonlarının her zaman ayrı tutulmadığını, bunun da FTX’in batışından bu yana çok dikkat çeken bir sorun olduğunu söyledi.

“Rezerv kanıtlarını sunmak yeterli değil”

Gensler ayrıca, bazı kripto para şirketlerinin müşteri mevduatlarını desteklemek için yeterli fona sahip olduklarını göstermek adına ortaya koydukları rezerv kanıtı raporlarına da değindi. Gensler, Binance gibi büyük kripto para şirketleri tarafından kullanılan bu yöntemin yatırımcıları güvende tutmak için yeterli bilgi sağlamadığını söyledi.

SEC başkanı, düzenleyicilerin kripto para şirketlerinin mali kayıt tutma konusuna odaklanmaya devam ettiğinin sinyalini verdi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl