DeFi protokolü 1inch, büyük Fusion güncellemesini duyurdu: Neler değişiyor?

Önemli merkeziyetsiz finans uygulamalarından biri olan 1inch, Fusion adını verdiği büyük güncellemeyi resmen duyurdu. 1inch takas motorunda yapılacak olan bu güncellemeyle kullanıcıların işlemi ücreti çok daha az olan, kârlı ve güvenli işlemler yapması sağlanacak.

1inch
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Büyük DeFi borsalarından olan 1inch Network, takas motorunda yapacağı çok önemli ve büyük bir güncelleme olan Fusion’ı duyurdu. Fusion geliştirmeiyle beraber kripto para yatırımcıları çok daha az işlem ücreti ödedikleri, güvenli ve kârlı işlemleri gerçekleştirebilecekler.

1inch takas motorundaki Fusion modu ile kullanıcılar, ağ ücretleri ödemeden, hem önceden belirlenmiş işlem ücretleri hem de belli zaman aralıklarında trade yapabilecekler. Fusion güncellemesi ayrıca tokenomi ve stake sözleşmeleri de dahil bazı başka iyileştirmeleri de içeriyor.

“Kullanıcı deneyimi yüksek derecede güvenli olacak”

1inch Network kurucu ortaklarından Sergej Kunz güncellemenin, DeFi alanı için çok büyük bir adım olduğunu söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

“Bu geliştirme, merkeziyetsiz finans için çok büyük bir adım. Fusion sayesinde 1inch üzerindeki işlemler artık çok daha az maliyetli olacak. Çünkü kullanıcılar ağ ücreti ödemek zorunda kalmayacaklar. Ayrıca fazladan bir güvenlik katmanı da eklendi. Amacımız, kullanıcıların DeFi tecrübelerini daha önce yapılmamış şekilde olabildiğince basitleştirmek. Takas motoru ve Fusion sayesinde kullanıcı deneyimi artık yüksek derecede güvenli olacak”

Devrim olarak nitelendirilen takas tarzı

Yapılan açıklamaya göre ayrıca 1inch hem sınırsız likidite sağlayacak hem de Hollanda tarzı bir açık artırma sistemiyle merkeziyetsiz emir eşleştirme yönetimi ortaya koyacak. Açıklamada bu tarz takas işlemi de bir “devrim” olarak nitelendirildi.

Fuison modunda kullanıcının 3 seçeneği olacak:

Hızlı: Bu seçenekle birlikte kullanıcı en az tercih ettiği emir oranına sahip olsa da, takas işlemi ilk birkaç blokta sona ermiş olacak.

Adil: Bu seçenekte, kullanıcı takas işleminin istediğinden biraz daha uzun sürede gerçekleşmesini kabul etmiş oluyor. Ancak işlem ücreti de, çok daha uygun bir seviyeye çekiliyor. Oran ilk başta piyasa seviyesinin biraz üzerinde olsa da, bunun düşme ihtimali de var.

Açık artırma: Bu tarz takasta kullanıcı, trade için istediği en iyi oranın gelmesi beklemeyi kabul ediyor. Bu bekleme süresi maksimum 10 dakikadır. Başlangıç oranı ise piyasadan %1 daha iyidir. Yüksek oranda varlık takas etmek isteyen kullanıcılar için, bu oran genelde uygundur. Bu da yatırımcılara arbitraj fırsatı sağlar.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl