Bitcoin madencilik havuzu BTC.com’a siber saldırı: 3 milyon dolar çalındı

En büyük madencilik şirketlerinden biri olan BIT Mining'in alt firması konumundaki BTC.com'dan 3 milyon dolarlık kripto para çalındı. Şirket konuyla ilgili resmi açıklama yaparken çalınan varlıkların 700 bin dolarlık bölümünün müşteri fonlarından oluştuğu belirtildi.

bitcoin-madenciligi
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

2022’de rekor kıran kripto hack saldırılarında 3 milyar dolar değerden fazla kripto para çalınırken, son kurban ise büyük Bitcoin madencilik havuzu BTC.com oldu. Firmanın çatı şirketi ve aynı zamanda en büyük madencilik şirketlerinden biri olan BIT Mining Limited yaptığı açıklamada, yaşanan hack saldırısı sonucunda 3 milyon dolarlık kripto paranın çalındığını belirtti.

Saldırının 3 Aralık günü olduğu duyurulurken, çalınan varlıkların 700 bin dolarının müşterilere, 2.3 milyon dolarının ise şirkete ait olduğu kaydedildi.

Varlıklar dondurulmuş durumda…

Çin merkezli şirket açıklamasında ayrıca, konunun Shenzen bölgesinden sorumlu olan güvenlik güçlerine iletildiği belirtildi. Şirket için iletişimin kuvvetli olması nedeniyle daha fazla kripto paranın çalınmasının önlendiği ve varlıkların şu anda dondurulmuş olduğu bilgisi verildi. BIT Mining açıklamasında, “Çalınan varlıkların yeniden elde edilmesi ve kurtarılması için büyük çaba sarf edilecektir” denildi.

BTC.com ayrıca müşteri hizmetlerinin bu saldırıdan etkilenmediğini ve operasyonların aynı şekilde devam ettiğini belirtti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl