Sam Bankman-Fried, şüpheli cüzdan hareketleriyle ilgili ilk kez konuştu

Önceki gün FTX'in yan kuruluşu Alameda'nın cüzdanlarından milyon dolarlık işlem yapılmıştı. Ethereum tabanlı token'lar satılıyor ve BTC'ye dönüştürülüyordu. Bu şüpheli cüzdan hareketleriyle ilgili FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried'den açıklama geldi. Twitter hesabında uzun zaman sonra ilk kez bir gönderi paylaşan Bankman-Fried, "İşlemleri ben yapmadım." dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Batan FTX borsasının kurucusu Sam Bankman-Fried’in kefaletle serbest bırakılmasından günler sonra trading şirketi Alameda’nın cüzdanlarında çok sayıda hareket gözlemlendi.

Önceki gün toplam 30 cüzdandan 1.7 milyon dolarlık kripto para çıkmış ve bunların izleri, işlemleri gizlemeye yarayan mikser uygulamaları vasıtasıyla kaybettirilmişti. Cüzdanlardaki Ethereum tabanlı token’lar, ETH, USDT ve BTC’ye dönüştürüldü.

İşlemlerin fark edilmesinin ardından kullanıcılar duruma ve ABD’li yetkililere büyük tepki gösterdi. Bazıları paraların takas şeklini istismar olayına benzetti. Bazıları ise kefalet koşullarını sorgulayarak Bankman-Fried’e neden internet erişimi izninin verildiğini sordu. İşlemlerin Bankman-Fried tarafından yapılıp yapılmadığı ise belirsizliğini koruyor.

Alameda işlemlerinin arkasında kim var?

Transferlerin FTX tasfiye memurları tarafından yapılmış olabileceği yönündeki önerilere şüpheyle yaklaşan blok zinciri dedektifi ZachXBT; FixedFloat veya ChangeNow gibi hizmetleri kullanmalarının olası olmadığını söyledi.

İddiaların hızla yayılmasından sonra Bankman-Fried’den de bir açıklama geldi.

“Ben yapmadım”

250 milyon dolar kefaletle serbest bırakılmasının ardından 22 Aralık’tan bu yana ailesinin Kaliforniya’daki evinde ev hapsinde tutulan Bankman-Fried, konuya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Bankman-Fried, “Bunların hiçbiri ben değilim. Bu fonların hiçbirini taşımıyorum, taşıyamam da… çünkü artık onlara erişimim yok.” şeklinde cevap verdi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl