Core Scientific, Celsius’a ait 37 bin kripto cihazını kapatıyor

İki iflas eden şirket Core Scientific ve Celsius, 37 bin adet madencilik cihazının kapatılması konusunda anlaşma sağladı. Madencilik faaliyetleri de bulunan ve Core Scientific altyapısını kullanan Celsius, bir süredir bu alandaki borcunu ödeyemiyordu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

İflasın eşiğinde olan ve son 1 senede hisse değerleri %90’dan fazla düşen kripto madencilik şirketi Core Scientific, bir başka iflas eden şirket Celsius’a ait olan 37 bin adet madencilik cihazını kapatma kararı aldı. Core Scientific’e borcu olan Celsius da bu karara itiraz etmeyecek.

İki şirket son aylarda bu konu hakkında bir türlü anlaşmaya varamıyordu. Core Scientific durumu mahkemeye taşımıştı. Mahkeme belgelerine göre de, Celsius’un Core şirketine 7.8 milyon dolar borcu bulunuyordu.

Bilindiği üzere Core Scientific şirketi, Terra LUNA çöküşünün ardından ciddi şekilde BTC satışlarına başlamış ve en sonunda likidite krizine girmişti. Celsius da yine Terra LUNA çöküşünden kötü etkilenip, 12 Haziran’da çekim işlemlerini durdurmuştu.

Core Scientific, son olarak şirkete 70 milyon dolarlık kredi sağlamak isteyen bir yatırımcının yeniden yapılandırma teklifini de reddetmişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl