Fox muhabirinden Ripple – SEC için “kâbus” senaryosu

Fox Business gazetecisi Charles Gasparino, SEC'nin Ripple'a karşı açtığı davayı kazanması halinde kripto para sektörünün ne gibi zararlar görebileceği konusunda bazı tahminlerde bulundu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Fox Business’ın ünlü gazetecisi Charles Gasparino Twitter hesabından bazı öngörülerini paylaştı. Gasparino’ya göre kripto dünyası için “kâbus senaryosu”, SEC’nin Ripple‘a açtığı davayı kazanmasıyla başlıyor.

“Ripple kaybederse sıradaki hedef Ethereum olur”

Gasparino, davanın SEC’ye kaybedilmesi durumunda daha fazla kripto para projesinin zarar görebileceğini söyledi. Gasparino, böyle bir senaryoda SEC Başkanı Gensler’ın sıradaki hedefinin Ethereum olacağını ileri sürüyor.

Kıdemli muhabire göre bu durumda “kriptodaki en iyi iki teknoloji” sekteye uğrayacak. Gasparino ayrıca piyasadaki kripto paraların çoğunun dayanağı olmadığını belirtti. Bitcoin’in eski teknoloji üzerine inşa edildiğini düşünürken ifadelerine  “Ripple ve Ethereum gerçek teknolojiler. Bunlar korkunç şeyler.” şeklinde devam etti.

 

Bilindiği üzere SEC, 2020 yılının Aralık ayında Ripple’a ve iki yöneticisine karşı kayıt dışı menkul kıymet sattıkları iddiasıyla dava açmıştı. Söz konusu davada menkul kıymet olduğu öne sürülen varlık ise XRP. Davanın üzerinden iki yıl geçerken halen bir sonuç alınmış değil. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, 2023’ün ilk çeyreğinin sonuna kadar bir anlaşmaya varılacağını tahmin ediyor.

Son olarak Gasparino, Bitcoin’in teknolojisinin miadını doldurduğunu söylemesiyle Bitcoin kullanıcılarından tepki aldı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl