Finansal sorun yaşayan DCG’ye hem SEC hem DOJ soruşturması

Geçtiğimiz günlerde Gemini borsasından bir ultimatom mektubu alan Digital Currency Group (DCG) şirketi, bir alt firması olan Genesis'le birlikte SEC ve DoJ'in radarına girdi. Adalet Bakanlığı şirketler arasındaki iç para transferlerini görmek isterken, SEC de ayrıca soruşturma başlattı.

doj
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Son dönemde zor günler geçiren Barry Silbert yönetimindeki Digital Currency Group (DCG) ile iflasın eşiğinde olan Genesis şirketi, ABD’li kurumların da markajına girdi. Bloomberg’in haberine göre New York’lu federal savcılar iki şirket arasındaki iç para transferlerini ve yazışmaları görmek istiyorlar.

“FTX çöküşünden sonra başladı”

DCG’nin konu hakkında elinde bulunan dosya ve dökümanlar New York Doğu Bölgesi Savcılığı tarafından talep edilirken, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) da ayrıca soruşturma başlattı. Bloomberg, iki haberini de farklı kaynaklarına dayandırırken, soruşturmaların ise kurumlar tarafından henüz resmen açıklanmadığını belirtti. Haberde ayrıca, ABD Adalet Bakanlığı’nın soruşturmasının Kasım ayında FTX’in çöküşünden hemen sonra başladığı yazıldı.

Dcrypt’e konuşan Genesis şirketinin bir sözcüsü henüz kendilerine bir soruşturma belgesi gelmediğini belirtti ve “Biz her zaman kurumlarla ve otoritelerle gerekli şekilde diyaoğumuzu sürdürüyoruz. Bize gelen bir talep yok” dedi.

Bilindiği üzere Genesis’in dışında DCG çatısı altında birçok kripto şirketi bulunuyor. Kripto para borsası Luno, kripto fon şirketi Grayscale ve kripto madencilik hizmet sağlayıcısı Foundry Digital bunlardan bazıları…

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl