SBF’nin avukatı, SEC avukatının eşi çıktı!

FTX'in 115 yılla yargılanan eski CEO'su SBF'nin bir avukatının El Chapo'nun da avukatlığını yapmış Mark Cohen olmasının ardından, diğer avukatı da tartışmalı bir isim çıktı. Cohen ile birlikte SBF'yi savunan Christian Everdell'in eşinin, SEC'nin New York bürosu avukatlarından Ann Marie Preissler olduğu belirtildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kasım ayında iflas eden ve kullanıcılarının milyarlarca dolarını izinsiz şekilde kullandığı görülen FTX borsası ve onun CEO’su Sam Bankman-Fried’in davası devam ederken bir ilginç tesadüf ortaya çıktı.

Hakimden sonra şimdi de avukat

Geçtiğimiz günlerde FTX dosyasına bakan hakim Ronnie Abrams’ın eşinin FTX’e danışmanlık veren bir hukuk bürosunda çalışmasının öğrenilmesinin ardından dava hakimi değişmiş ve mahkeme başkanı olarak Lewis Kaplan atanmıştı. Şimdi de, SBF’nin avukatlarından biri olan Christian Everdell’in eşinin, SEC’nin New York bürosunun kıdemli avukatlarından biri olan Ann Marie Preissler olduğu ortaya çıktı.

Görevi bırakması gerekiyor

Yani SBF’ye dava açan kurumlardan biri olan SEC’nin kıdemli avukatı bir nevi onu suçlarken, bu avukatın eşi ise savunma pozisyonunda yer alıyor. ABD medyasından Marco Polo’nun verdiği haberde ayrıca, Everdell’in eşi olan Ann Marie Preissler’ın SEC’deki görevini bırakması gerektiği yazıldı. Buna sebep olarak ise, Preissler davayla birebir ilgilenmese de, onun eşine önemli bilgiler verme ihtimali gösteriliyor. Bilindiği gibi birçok ABD’li kurum SBF’ye dava açmış, bunlardan biri de SEC olmuştu.

Eğer Preissler görevi bırakmazsa, eşlerin birbirleriyle aynı ortamda bulunmama durumu da oluşabilir. İkiliye ulaşan Marco Polo haber platformu, avukat karı kocadan bir cevap alamadı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl