19 yıllık anlaşma 2 senede bitti: FTX Arena artık yok

FTX borsasının, 2021 yılının boğa sezonu ortasında NBA takımlarından Miami Heat ile yaptığı salon sponsorluk anlaşması Florida'daki bir mahkeme tarafından resmen iptal edildi.

miami-heat-arena
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

İflas eden FTX’in 2021 yılı boğa sezonunda çok ses getiren Miami Heat sponsorluk anlaşması resmen sona erdi. Miami Heat’in maçlarını oynadığı salonun adı 19 yıllığına FTX Arena olarak kalacaktı ancak anlaşmanın üzerinden 2 yıl bile geçmeden, FTX Arena ismi tarihe gömüldü.

Anlaşma ödemesi Alameda’dan…

Miami şehrinin bağlı olduğu Florida eyaletindeki bir mahkemenin aldığı karar dün FTX’in iflas duruşmasının olduğu Delaware mahkemesinde de okundu ve bilgi verildi. FTX avukatları, Miami Heat anlaşmasının ödemesinin de Alameda Research şirketi tarafından yapıldığını açıkladılar.

Bilindiği üzere salonun üzerindeki tüm FTX logoları birkaç hafta önce kaldırılmaya başlanmıştı. Kararın resmileşmesinin ardından Miami Heat takımı artık yeni sponsor aramaya başlayabilecek.

FTX borsası 19 yıllık anlaşma için Miami Heat’e 135 milyon dolar ödeyecekti. O dönem ekonomik anlamda güçlü olan borsa, Miami belediyesine fazladan 5 milyon dolarlık da bir bağış yapmıştı.

Hatırlanacağı üzere bir başka borsa Crypto.com da, Los Angeles Lakers ve Clippers’ın salonu olan Staples Center için 20 yıllık 700 milyon dolar ödemişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl