FTX’in 168 sayfalık talebini hakim kabul etti: Gizli kalacak

İflas davası devam eden FTX borsasının 8 Ocak'ta Delaware mahkemesine sunduğu 168 sayfalık "müşteri isimleri gizli kalsın" talebi hakim John Dorsey tarafından kabul edildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

FTX’in 9 milyondan fazla olan müşteri kitlesinin isimlerinin ve diğer bilgilerinin en az 3 ay daha gizli tutulmasına karar verildi. Delaware mahkemesi hakimi olan John Dorsey, 8 Ocak günü, FTX avukatları tarafından kendisine gelen 168 sayfalık talebe olumlu yanıt verdi.

“Tehlike altına girebilirler”

Hakim Dorsey yaptığı açıklamada, bilgilerin açıklanması konusunda isteksiz olduğunu çünkü, müşterilerin bilgilerinin kamuoyuna duyurulması durumunda, bu kişilerin belli oranda tehlike altına girme ihtimalleri bulunduğunu söyledi:

“Burada olmayan, duruşmalarda bulunmayan bireylerden bahsediyoruz. Onların bilgilerinin açıklanması bu kişileri riske atabilir”

Aralık ayında, FTX’in ABD kolunun müşterisi olmayan bir grup FTX müşterisi de yine Delaware mahkemesine isimlerinin gizli tutulması konusunda başvuruda bulunmuşlardı. ABD’de genelde bu tür iflas davalarında, alacaklıların ya da müşterilerin bilgileri kamuoyuna açıklanıyor.

Yatırımcılara aynı muamele yok!

Hakim Dorsey’nin, müşterilere gösterdiği kibarlığı ise FTX yatırımcılarına göstermediği görülüyor. 2 gün önce açıklanan belgelerde, borsa yatırımcılarının kimler oldukları ve ne kadar hisseye sahip oldukları konusunda detaylı bir dosya kamuoyuna açıklanmıştı.

Yatırımcılar arasında Amerikan futbolu efsanesi Tom Brady, onun boşandığı eşi Gisele Bündchen, SBF’yi savunmasıyla bilinen Kevin O’Leary ve PayPal kurucusu Peter Thiel gibi isimler vardı.

FTX avukatları dünkü duruşmada, şirketin 5 milyar dolarlık nakit ve kripto paraları kurtardığını belirtmişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl