Alameda yatırımı alan kripto bankası sektörden çıkıyor

Kasım ayında iflas eden FTX'in etkilediği şirket sayısı her geçen gün artarken, kripto bankası Moonstone da sektörden çıkacağını açıkladı. Şirket, kripto endüstrisinin ardından kamu bankası işlevine geri dönecek.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Sabah saatlerinde Genesis’in açıkladığı iflas başvurusunun ardından şimdi de FTX-Alameda bağlantılı bir kripto bankası olan Moonstone, kripto sektörünü tamamen bıraktığını açıkladı.

Kamu bankacılığına geri dönüş

Şirket yaptığı açıklamada, kripto para endüstrisinde son dönemde yaşananlar ve regülasyon ortamının artık değişmeye başlaması sebepli olarak sektörü terk edip, kamu bankacılığına geri döneceğini belirtti. Ancak açıklamada spesifik bşr sebep belirtilmedi. “Köklerimize geri döneceğiz” diyen banka ismini de değiştirecek ve Farmington Devlet Bankası adını kullanacak. Değişimin birkaç hafta içinde tamamlanması bekleniyor.

FTX ortağı tarafından satın alınmıştı

Alameda’dan kısa süre önce 11.5 milyon dolar yatırım alan banka, müşterilerine kripto işlemlerini durdurmalarını ve aynı zamanda varlıklarını da diğer finansal şirketlere çekmelerini istedi. Moonstone Bank, 2020 yılında FTX’in Bahamalar’daki ortaklarından olan ve geçmiş yıllarda Bitfinex ile Tether şirketleri işlemleriyle çok tartışılan Deltec bankası tarafından satın alınmıştı. Deltec’in yönetim kurulu başkanı olan Jean Chalopin, şirketi kripto para odaklı bir firmaya çevirmeyi hedefliyordu.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl