Dogecoin kullanıcıları öfkeli: Twitter’dan askıya alma kararı

Twitter, Dogecoin topluluğu tarafından aktif olarak kullanılan popüler bahşiş botunu askıya aldı. MyDogeTip adlı bot, kullanıcıların Twitter'da birbirlerine DOGE ile kolayca bahşiş vermelerini sağlıyordu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dogecoin’in en büyük destekçisi olan Tesla CEO’su Elon Musk’ın Twitter’ı almasının ardından Dogecoin topluluğunda umutlar artmıştı. Bununla birlikte platformun DOGE bahşiş botu MyDogeTip’i askıya alması toplulukta tepki yarattı.

Twitter’ın otomatik spam ile mücadeleye yönelik yeni politikası doğrultusunda, bahşiş botu tasarımcılarından MyDogeCTO, botun kısa süre önce diğer birçok botla birlikte kapatıldığını bildirdi. MyDogeTip hesabının askıya alınması sonrası kullanıcılar, sorunu çözmek için Twitter’a ulaşsa da dev şirketten bir yanıt alamadı.

MyDogeCTO, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “TwitterSupport MyDogeTip’i kapatacaksa, Dogecoin için harika bir şey yapsalar iyi olur.” dedi.

DOGE destekçileri, Twitter’ın ücretsiz erişimi ortadan kaldıran ve tüm geliştiricileri erişim için ödeme yapmaya zorlayan yeni API politikasının aniden ortaya çıkmasından duydukları memnuniyetsizliği dile getirdi.

“Bu, DOGE topluluğuna bir saldırı değil”

“Doge Whisperer” olarak tanınan bir Dogecoin destekçisi ise bunun kripto paraya veya topluluğuna yönelik bir saldırı olmadığını, Twitter’ın API’sinden, onu kullanan geliştiricilerden, işletmelerden ve botlardan para kazanma çabası olduğunu söyledi.

Twitter, perşembe günü yaptığı bir güncellemeyle, API’sine erişim için ücret almaya başlayacağını duyurdu. Doge Whisperer, “Spam’i kaldırmak ve gelir elde etmek Twitter için yüksek bir öncelik ancak bir geçiş dönemi ya da en azından bir uyarı olmalıydı.” ifadelerini kullandı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl